Forum european HEALTH TECHNOLOGIES IN MEDICAL DIAGNOSIS AND TREATMENT

feb. 3, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Forumul european SMART HEALTH TECHNOLOGIES IN MEDICAL DIAGNOSIS AND TREATMENT va avea loc în perioada 7-9 februarie 2023, la Grand Hotel Train din Iași. Evenimentul, organizat de către Clusterul IMAGO-MOL cu sprijinul ADR Nord-Est și al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași,va aduce împreună diferiți actori cheie ce urmăresc să aducă îmbunătățiri sistemice în domeniul sănătății.

Pornind de la sesiunile de panel în care managerii clusterelor vor prezenta cele mai bune practici în transformarea ecosistemului Smart Health, specialiștii europeni se vor implica în prezentări despre Smart Health și tehnologiile AI în diagnostic și tratament medical, managerii spitalelor vor dezbate provocările în implementarea conceptelor de spitale inteligente, iar reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor prezenta cum pot fi încorporate nevoile pacienților în asistența medicală personalizată.

De asemenea, va avea loc o masă rotundă de generare a proiectelor care se concentrează pe idei noi necesare pentru implementarea conceptului de „smart health”  în întreaga Europă. Scopul este de a facilita dezvoltarea parteneriatelor dedicate tehnologiilor inteligente de sănătate în diagnostic și tratament medical și de a aplica pentru programe de finanțare UE, cum ar fi Horizon Europe, EU4Health, Digital Europe sau Interregional Inovation Instrument (I3).

Forumul Smart Health Technologies reprezintă astfel o oportunitate de implementare a schemei ClusterXchange și de îmbunătățire a colaborării dintre clusterele europene și membrii acestora în domeniul medicinei de precizie, fiind organizat în cadrul proiectului MEDIC-NEST, un proiect finanțat prin COSME care aduce împreună patru clustere europene: IMAGO-MOL din România, MEDVIA din Belgia, HBIO din Grecia și BIOTECYL din Spania. MEDIC-NEST va facilita înființarea unui Meta Cluster privind Medicina de Precizie, dezvoltarea Strategiei MEDIC-NEST în Medicina de Precizie și a unui Plan de Acțiune Comun pilot pentru Medicina de Precizie a Cancerului 2022-2027.

Pentru mai multe informații despre eveniment, intrați AICI