Reputat profesor de anatomie din Germania, DHC al UMF Iași

mai 18, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va acorda titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Friedrich Paulsen,  de la Institutul de Anatomie Clinică și Funcțională, Friedrich Alexander – Universitat Erlangen – Nurnberg. Ceremonia de acordare a titlului va avea loc marți, 23 mai, de la ora 13.30, în Aula „George Emil Palade” a UMF Iași.

Prof. univ. dr. Friedrich Paulsen este în prezent profesor titular de anatomie în cadrul Universităţii Friedrich Alexander din Erlangen-Nürnberg (FAU) din 2010.

A studiat medicina la Universitatea Christian Albrechts din Kiel (CAU). După ce și-a încheiat stagiul de practică la Clinica Universitară de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, a obținut un post de asistent la Institutul de Anatomie din cadrul Universității Christian Albrechts din Kiel. În 1997 își ia doctoratul, iar în 2001 primește calificarea postdoctorală în anatomie de la renumitul anatomist Bernhard Tillmann. La Halle, Friedrich Paulsen a fondat un centru de pregătire avansată pentru anatomie clinică.

Cercetarea profesorului Paulsen se concentrează pe suprafața oculară și pe bolile suprafeței oculare. Este un specialist recunoscut la nivel internațional în cercetarea privind sindromul ochiului uscat, disfuncția glandei Meibomian, afectiuni ale glandelor lacrimale etc.

A publicat  peste 380 de articole în reviste listate PubMed, inclusiv Nature și Nature Neuroscience, are un indice Hirsch de 45 în Scopus și 56 în Google Scholar și se află printre primii 2% dintre cei mai citați oameni de știință din întreaga lume, conform clasamentului Stanford din 2022.