Rezidențiat 2020: peste 6000 de locuri și posturi scoase la concurs

apr. 30, 2020 | @ Academic | 0 comentarii

Concursul de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie se va desfășura duminică, 15 noiembrie 2020. În acest an, Ministerul Sănătății va scoate la concurs 6100 de poziții (locuri și posturi), cu 1390 mai multe față de 2019.

Tematica și bibliografia au rămas neschimbate pentru domeniul medicină, față de sesiunea anterioară, iar la domeniile medicină dentară și farmacie există modificări atât la tematici, cât și la bibliografie.

Tematica și bibliografia, domeniul Medicină

Tematica și bibliografia, domeniul Medicină Dentară

Tematica și bibliografia, domeniul Farmacie

„Criza pandemică pe care o traversăm a evidențiat faptul că România are nevoie de cât mai mulți medici, de aceea salut scoaterea la concursul de rezidențiat a unui număr semnificativ mai mare față de anii trecuți. Vreau să le transmit încă o dată rezidenților noștri care în această perioadă luptă în linia I că sunt mândru de ei și că sunt un exemplu demn de urmat pentru colegii care vor susține  concursul de rezidențiat în acest an. Sunt convins că absolvenții noștri se vor mobiliza și mai tare și vor fructifica cu succes cunoștințele dobândite în anii facultății, astfel încât să obțină rezultatele dorite. Le doresc de pe acum mult succes!” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Mai multe amănunte despre concursul de rezidențiat, AICI