Săptămâna diversității la UMF Iași: Expresivitatea corporală în dansul contemporan

mai 18, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Joi, 18 mai, de la ora 14.00, Aula „George Emil Palade”, conf. univ. dr. Lorette Enache, de la Universitatea Națională de Artă „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, Programul de studii Coregrafie, va prezenta conferința „Expresivitatea corporală în dansul contemporan și multiplele interpretări”.

„Dansul este limbajul ascuns al sufletului” – (Martha Graham)

„Inteligenta corpului este o resursă care se activează prin atenția și conștientizarea mișcărilor; se naște astfel un studiu focusat pe observarea si analizarea posibilităților motrice, cât și pe dezvoltarea unor practici în explorarea unor demersuri proprii avand în vedere disponibilitatea fizică, energia, creativitatea”, a explicat conf. univ. dr Lorette Enache.

Lorette Enache este conf.univ. dr. la UNAGE – Iași , Facultatea de Teatru, Programul de studii Coregrafie și coregraf independent.

Licențiată a Universității Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”,  a urmat un master Regie Teatru în cadrul aceleiași universități și a obținut titlul de doctor in Artele Spectacolului cu teza: „Teatru-dans: modalități de comunicare expresivă în dinamica artelor scenice”.

A fost cadru universitar la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC „I.L.Caragiale”   timp de 16 ani și este cadru universitar la UNAGE Iași de 8 ani.

A colaborat cu numeroase teatre si companii în vederea realizării coregrafiei, mișcării scenice, și consultanței artistice în cadrul spectacolelor de teatru. De-a lungul carierei sale, a primit numeroase premii, printre care Premiul publicului la Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru Belgrad și premiul pentru cel mai bun spectacol de dans in cadrul Festivalului Internațional de Teatru Fringe, pentru spectacolul de teatru-dans „Încă o piesa fără titlu”.