Clic pentru a deschide afișul evenimentului

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2017 Iașul va găzdui cea de-a VI-a ediție a manifestării științifice naționale cu participare internațională “Primăvara Dermatologică Ieseană”, organizată de către Asociația Dermatologilor din Moldova, sub egida Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.Popa” Iași, al Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciștilor din România și Spitalului Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Președinții de onoare ai ediției din 2017 ai manifestării, a cărei temă generală este “Dermatologia la interfața cu alte specialități”, vor fi prof. univ.dr. Adrian Streinu Cercel, prof. univ.dr. Niazi Khusrow (USA) și prof. univ.dr. Michel Perrin (Franța). Co-președinții manifestării sunt conf. dr. Daciana Elena Brănișteanu (U.M.F.”Grigore T.Popa”, Iași) și prof. univ. dr. Simona-Roxana Georgescu (U.M.F.”Carol Davila”, București). Ca și la edițiile anterioare, lucrările prezentate vor aborda teme foarte interesante, cu informație aliniată la standardele științifice europene, susținute de 15 lectori internaționali și peste 50 de lectori naționali.

“Primăvara Dermatologică Ieșeană” este conturată ca o școală de dermatologie ce dezbate teme de dermatologie aflate la granița cu alte specialităti, în cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri și workshop-uri. O notă distinctă a acestei manifestări este dată de caracterul ei interdisciplinar și multidisciplinar – dermatologie, venerologie, dermato-cosmetologie, flebologie, chirurgie vasculară, alergologie, imunologie, boli infecțioase, chirurgie estetică, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziologie, fiziopatologie, microbiologie, nutriție, oftalmologie, pediatrie, medicină de familie etc.

Încă de anul trecut s-a dezvoltat parteneriatul dintre Asociația Dermatologilor din Moldova (AdeM) și Societatea Studenților Mediciniști din Iași (SSMI), în urma căruia un număr impresionant de studenți (peste 500) au avut acces gratuit la toate lucrările manifestării.

Manifestarea a fost foarte bine apreciată de către participanții la edițiile anterioare. “Este o mare oportunitate de a învăța pentru studenți și medicii tineri. Am apreciat standardele înalte ale lucrărilor, profesionalismul celor care au susținut prelegeri. Atmosfera generală a fost relaxată, iar interesul a fost la cote maxime. Am simțit încă de la primele ediții că această manifestare va crește și s-a văzut acest lucru. Evenimentul impune un standard ridicat, asemenea celor internaţionale, un eveniment pe care l-aş vedea bine integrat în America, în Europa, iar România este la acelaşi nivel. Am fost impresionat și de ospitalitatea și prietenia românilor”, a fost una dintre opiniile Prof. Dr. Niazi Khusrow, președintele de onoare și al ediției din 2016, iar în acest an se va afla la cea de-a patra participare. “Am fost onorat să fiu invitat la această manifestare. Mi-a plăcut, printre multe alte aspecte, și interdisciplinaritatea. Este important ca medicii să cunoască și rezultate ale tratamentelor unor afecțiuni din alte sfere decât cele în care activează. Prin dermatologii din România vom putea transmite mesaje și informații legate de alte specialități”, a fost concluzia, la finalul lucrărilor de anul trecut, și a prof. univ. dr. Michel Perrin, președinte de onoare al ediției 2017.

Printre temele de actualitate din sfera dermatologiei „borderline” cu alte specialităţi medicale şi cu impact practic imediat în tratamentul pacientului se numără: patologia infecţioasă cutanata, noutăţi legate de infecţia cutanată cu HPV, cursuri de flebologie (cu accent deosebit pe boala venoasă cronică), teme de dermatooncologie (hemopatii maligne cu expresie cutanata, limfoame cutanate, carcinoame cutanate etc), patologia părului (alopecii postmedicamentoase), cursuri de dermatoalergologie ( urticaria, dermatoze alergice profesionale, testele alergologice cutanate, desensibilizarea specifică, etc), curs de chirurgie dermatologică   (de la „simplu la complex”), noutăţi în tehnicile de dermatocosmetologie (terapii laser, tehnici de biorevitalizare cutanată, lifting nechirurgical, ştergere de tatuaje, etc.), curs de dermatopediatrie, prelegeri pe teme de psoriazis, discromii cutanate, psihodermatologie etc.

Manifestarea este creditată cu 30 de puncte EMC. Lucrările vor avea loc în sălile Rossini și Verdi din Complexul Palas (30 martie – 1 aprilie), dar si in Amfiteatrul de Boli Infectioase (29 aprilie) şi în Amfiteatrul „ Mihai Duca” , U.M.F. ”Grigore T.Popa” (2aprilie).

Website: www.primaderma.ro