Clic pentru a deschide afișul evenimentului

În perioada 21-24 septembrie 2017, Iașul va găzdui cea de-a 13-a Reuniune Anuală a Societății Euro-Asian Bridge.

Congresul este organizat la Hotel International, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”.Evenimentul are ca şi partener compania Antibiotice Iași.

Capitala Moldovei a fost desemnată să organizeze Congresul Internațional de Chirurgie Cardiovasculară după ce anul trecut, Prof. Dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași a fost ales președintele Euro-Asian Bridge Society.

La evenimentul care se anunță unul de mare anvergură sunt așteptați peste 600 de chirurgi cardiovasculari din Europa, Asia și SUA.

90 de speaker-i din 36 de țări

EABM este singurul congres de chirurgie cardiovasculară de asemenea anvergură din România, la manifestarea științifică fiind prezenți peste 90 de speakeri din 36 de țări, un număr impresionant care reunește titanii medicinei cardiovasculare mondiale. Enunțăm mai jos câteva nume.

Prof. Sotirios Prapas (Grecia), cancelarul Societății Euro-Asian Bridge, este un chirurg de mare forță mondială în ceea ce privește revascularizarea totală arterială pe cord bătând

Prof. Belhan Akpinar (Turcia), unul dintre fondatorii Societății Euro-Asian Bridge, va conferenția despre tratamentul minim invaziv al fibrilației atriale

Prof. Guo-Wei (China), președintele Societății Chineze de Chirurgie Cardiovasculară, este unul dintre pionierii revascularizării miocardice și a diferitelor metode de protecție cardiacă

Prof. Randas Vilela Batista (Brazilia), un chirug temerar și un mare inventator (operația Batista), va conferenția despre tratamentul aproape imposibil al sindromului Eisemenger

Prof. Sava Costin (Germania) va conferenția despre cum să generăm o nouă inimă

Prof. Jacob Lavee (Israel) va conferenția despre inima artificială

Prof. Jacek Moll (Polonia) este unul dintre cei mai experimentați chirurgi din Europa în ceea ce privește hipoplazia de cord stâng, o boală relativ rară, dar o boală pentru care el are cea mai mare experiență din Europa

Prof. Lucian Lozonschi (SUA) va vorbi despre noile metode de tratament ale bolii mitrale, implantare trancateter

Prof. Piotr Yablonsky (Rusia), autorul primului transplant pulmonar din Rusia

Prof. Lorenzo Menicanti (Italia), lider mondial în tratamentul complicațiilor infarctului acut de miocard

Prof. Hirokuni Arai (Japonia), președintele Societății Japoneze de Chirurgie Coronariană

Prof. Alessandro Frigiola (Italia), eminent chirurg cardiopediatric

Prof. Massimo Lombardi (Italia), expert European în imagistica medicală

✮ Mari specialiști și experți în chirurgia aortei toracice: Domenico Palombo (Italia), Heinz Günther Jakob (Germania), Jeko Madjarov (SUA)

Dr. Mauro Caseze (Italia) va efectua intervenții chirurgicale care vor fi transmise live în sălile de conferințe

Prof. Hans-Joachim Schafers (Germania) va efectua o intervenție chirurgicală de reparație a valvei aortice, transmisă live în sălile de conferință

 

“Este cel mai important eveniment pentru chirurgia cardiovasculară din Romania”

prof. univ. dr. Grigore Tinică,
presedintele Societății Euro-Asian Bridge

„Este cel mai important eveniment pentru chirurgia cardiovasculară din Romania fiind o mare onoare, dar și o mare responsabilitate organizarea la Iași a acestui eveniment. Mă bucur că prin acest congres am reușit să punem Iașiul pe harta lumii. Țara noastră a înregistrat progrese remarcabile în domeniul chirurgiei cardiovasculare, concentrându-se în ultimii ani asupra progresului și inovării în acest domeniu. În ultima perioadă, chirurgia cardiovasculară a evoluat foarte mult și s-a îndreptat către micșorarea inciziilor și către chirurgia minim invazivă, preocuparea chirurgilor cardiovasculari din întreaga lume este încercarea dea reduce pe cât posibil traumatismul”,a precizat Prof. Dr. Grigore Tinică, președintele al Euro-Asian Bridge Society.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc al 3-lea Simpozion Internațional de Cardiologie Pediatrică și Chirurgie Cardiacă, organizat în parteneriat cu Policlinica San Donato din Italia, care, de mai bine de trei ani, derulează în România un program de dezvoltare a chirurgiei cardiace pediatrice. Simpozionul este susţinut de Ministerul Sănătăţii.

„În cadrul evenimentului vor fi prezentate și ultimele noutăţi în dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare și cardio-toracice mondiale, noi metode de implantare a valvelor aortice, metode de implantare transcateter a valvei mitrale − o problemă în dezbatere și în plină cercetare”, a subliniat Prof. dr. Grigore Tinică.

În sesiunile congresului va fi susținută și o prezentare de către profesorul Sava Costin, care va relata despre cum să generăm o nouă inimă. De asemenea profesorul Jacob Lavee din Israel va vorbi despre inima artificială, iar, profesorul Jacek Moll din Polonia va vorbi despre hipoplazia de cord stâng, fiind unul dintre cei mai experimentați chirurgi din Europa în cazul acestei afecțiuni rare.

Din SUA, profesorul Lucian Lozonschi va vorbi despre noile metode de tratare a bolii mitrale, implantare transcateter.

Congresul va avea parte si de trei sesiuni live transmise din sălile de operație ale Institutului de Boli Cardiovasculare Iași.

Chirurgul Mauro Caseze din Italia va efectua împreună cu prof. dr. Grigore Tinică intervenţii chirurgicale care vor fi transmise live în sălile de conferinţe, iar, profesorul Hans-Joachim Schafers din Germania va efectua o intervenţie chirurgicală de reparaţie a valvei aortice.

Clic aici pentru a deschide Programul Știintific PE SCURT al evenimentului

Clic aici pentru a deschide Programul Științific DETALIAT al evenimentului