Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează, în perioada 13 – 17 aprilie 2019, „Zilele Porților Deschise”, un eveniment dedicat în principal elevilor din clasele IX-XII. În cele cinci zile, elevii pot participa la diverse acțiuni interactive la facultăți, vizite în laboratoare, cursuri deschise din mai multe domenii, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la Muzeele Universității și workshop-uri organizate de psihologii din cadrul departamentului de orientare în carieră care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită.

Programul „Zilele Porților Deschise” le propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. Participarea la toate activitățile este gratuită și se bazează pe înscriere prealabilă. Până astăzi s-au înscris pentru a vizita Universitatea peste 2000 de elevi de liceu din Iași și din toate județele Moldovei.

„Proiectul «Porți deschise la Universitățile ieșene» pe care îl facem în echipă cu celelalte universități publice ieșene, al doilea an consecutiv, este un proiect care continuă în mod firesc demersurile Universității noastre de promovare a ofertei educaționale. Acestea aduc în atenția elevilor prezentarea facultăților și a bazei materiale a Universității, oportunitățile pe care le poate avea un student medicinist în Iași și perspectivele de carieră pe care studenții le au, după terminarea unei facultăți din cadrul UMF Iași. În acest an, când am conturat programul Zilelor Porților Deschise, am pus un accent mai mare pe orientarea în carieră, ca parte a strategiei Universității noastre de prevenire a abandonului universitar. Astfel, avem zilnic, pentru elevi, două workshopuri și un curs deschis pe acest subiect susținute de psihologii de la Seviciul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității noastre.” a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

UMF Iași organizează acest eveniment împreună cu Societățile Studențești care funcționează în cadrul Universității: Societatea Studenților Mediciniști, Societatea Studenților Stomatologi, Societatea Studenților Farmaciști și Asociația Studenților Bioingineri.

Programul, pe zile, aici

 

Contextul evenimentului

Cele cinci universități publice din Iași continuă acțiunile comune, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, de promovare a ofertei educaționale în rândul elevilor din toată țara. Sub sloganul „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” au convenit să își deschidă porțile în perioada 13 – 17 aprilie pentru elevii curioși, care vor să afle ce înseamnă viața de student. Fiecare dintre cele cinci universități va desfășura propriile activități, iar grupurile de elevi care vor dori să viziteze centrul universitar ieșean în perioada 13 – 17 aprilie vor putea să participe gratuit la toate manifestările organizate.

Prima ediție a proiectului comun „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene” desfășurată anul trecut a avut un real succes în rândul elevilor de liceu din zona Moldovei, numărând peste 5000 de participanți.