Începând de joi, 11 mai și până sâmbătă, 13 mai, are loc, la Iași, unul dintre evenimentele științifice de marcă ale medicinei românești: Congresul Societății Române de Anatomie, ajuns la cea de a al XVIII-a ediție. ”Noi am lansat și am realizat congresul din acest an la Iași și pentru că s-au împlinit 125 de ani de la nașterea profesorului Grigore T. Popa, patronul spiritual al Universității”, a punctat prof. univ. dr Anca Sava, președintele Congresului și vicepreşedintele Societăţii Române de Anatomie.
De altfel, numele savantului este strîns legat de Institutul de Anatomie din cadrul UMF Iași. După cele două specializări în străinătate – la Chicago și Londra, Grigore T. Popa revine în țară, unde devine titular al Catedrei de Anatomie și Embriologie la Institutul de Anatomie Iași al Facultății de Medicină din Iași, în 1928.
Ceremonia de deschidere a Congresului Societății Române de Anatomie va avea loc joi, la ora 18.00, la Palatul Culturii, în sala Henry Coandă. Participanții se vor putea delecta cu un concert de muzică clasică de excepție, susținut de Filip Cristian Papa (violoncel) şi Ciprian Ciotloş (pian). Programul științific va debuta vineri, 12 mai, 2017, la ora 9:00.
La eveniment s-au înscris peste 350 de participanți.
Potrivit organizatorilor, în acest an accentual se pune pe “anatomia clinică și anatomia funcțională, date ce caracterizează anatomia modernă”.
Ca la fiecare ediție, din program nu lipsesc personalități internaționale din domeniu. ”Invitați speciali sunt prof.univ. dr. Friedrich Paulsen, vicepreședintele Universității din Nürnberg, prof. univ. dr. Philippe Mercier, profesor de anatomie la Facultatea de Medicină din Angers, prof.univ.dr. Franco Stagnitti, președintele Societății Italiene de Chirurgie de Urgență și de Traumă, prof. univ. dr. Bruno Grignon, de la Facultatea de Medicină din Nancy și prof. univ. dr.Constantin Șora, decanul Facultății de Medicină din Viena”, a enumerat prof. univ. dr Anca Sava, președintele Congresului.
În cadrul evenimentului vor avea loc și trei lansări de carte, vineri, de la ora 16.30, în Muzeul de Istorie a Medicinei – sala Rotonda.
Mai multe informații, pe site-ul evenimentului: http://cnsra.ro