O delegație a Facultății de Nursing din cadrul universității „Rovira y Virgili” , în vizită la UMF Iași

iul. 3, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

În perioada 2- 3 iulie a.c., Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a primit vizita unei delegații a Facultății de Nursing din cadrul Universității „Rovira y Virgili” din Tarragona, Spania. Delegația a fost compusă din prof. univ. dr. Dolors Burjales Marti, decan al Facultății, lector univ. dr. Antonia Martorell, director al Programului de Nursing și doamna  Lina Casado Marin, Erasmus Officer în cadrul aceleiași facultăți. Aceasta vizită reprezintă primul pas în derularea parteneriatului Erasmus încheiat în 2023 între UMF Iași – Disciplina de Nursing și Facultatea de Nursing a universității din Tarragona.

În prima zi, a avut loc o întrevedere cu reprezentații Facultății de Medicină (conf. univ. dr.  Anton Knieling, decanul Facultății de Medicină și prof. univ. dr. Anca Sava, prodecan al Facultății de Medicină) și ai biroului Erasmus ai Universității, pe parcursul căreia  s-au prezentat informații privind cele două instituții, statutul didactic al studenților de nursing, planuri de învățământ și informații legate de structura programului de master de nursing.

Prof. univ. dr.  Dolors Burjales – o pionieră a nursing-ului academic la nivel regional (provincia Catalonia) – a relatat eforturile pe care echipa sa le-a depus pentru dobândirea statutului academic și profesional actual al asistentului medical.  La rândul său, lector univ. dr.  Antonia Martorell a descris într-un mod pragmatic planul de învățământ al programului de licență și curricula programului de nursing, subliniind creșterea duratei de activități practice pe parcursul celor patru ani de studiu ai programului de licență.

A doua zi, delegația a vizitat două spitale universitare ieșene: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” și Spitalul Clinic de Recuperare.