Maratonul de vaccinare organizat de UMF Iași, „un exemplu de reușită”

iun. 5, 2021 | @ Presa | 0 comentarii

Ministrul Sănătății, doamna Ioana Mihăilă, a participat vineri, 4 iunie, la deschiderea celui de-al doilea maraton de vaccinare organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, pe care l-a descris drept „un exemplu de reușită”. Ministrul Sănătății a vizitat ieri compania Antibiotice, dar a avut întâlniri și cu reprezentanți ai medicilor de familie și manageri de spital, unde a discutat despre campania de vaccinare. „Am început la Antibiotice Iaşi – un exemplu de dezvoltare a unei companii farmaceutice, au reuşit să organizeze un centru de vaccinare care funcţionează bine, dar şi o caravană cu care medicii care lucrează în Antibiotice Iaşi merg să vaccineze la ţară. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie, care au început şi ei să vaccineze şi lucrurile încep să meargă bine, inclusiv în cabinetele medicilor de familie, unde se poate vaccina cu vaccinul Johnson&Johnson şi am discutat ce putem face ca să le venim în ajutor pentru a creşte numărul de familii care doresc să vaccineze“, a declarat ministrul Sănătăţii.

În cadrul conferinței de presă care a avut loc la ora 16.00, înainte de a fi dat startul maratonului destinat rapelului, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a mulțumit celor aproape 1000 de voluntari: medici, asistenți medicali, personal administrativ și studenți ai Universității. Rectorul UMF Iași a subliniat încă o dată că vaccinarea este cel mai important mijloc prin care pandemia poate fi controlată și chiar eliminată. La conferință au mai vorbit  și prof. univ. dr. Doina Azoicăi, coordonatorul maratonului,  prefectul Iaşului, domnul Marian Grigoraş, precum și domnul Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

După conferință, atât doamna ministru, cât și rectorul UMF Iași au vaccinat primele persoane care au venit să se imunizeze cu cea de a doua doză de ser Pfizer.

Maratonul care a debut vineri, 4 iunie, la ora 16.00, va continua până luni, 7 iunie, ora 8.00. La prima ediție, care a avut loc în week-endul 14-16 mai, s-au vaccinat aproape 5000 de persoane.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Prefectura Iași, Primăria Iași, Consiliul Județean Iași și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.