Maratonul de vaccinare organizat de UMF Iași: aproape 5000 de persoane imunizate

mai 17, 2021 | @ Presa | 0 comentarii

4649 vaccinați în 64 ore – este rezultatul final al Maratonului organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în perioada 14-16 mai 2021. „Am fost impresionat de efortul extraordinar al voluntarilor noștri, de la cadrele didactice, până la studenți și personalul administrativ. Sunt mulțumit, având în vedere că la Iași, înainte de acțiunea noastră, au fost deschise mai multe fluxuri de vaccinare la liber, fără programare. Am observat că în cadru maratonului nostru s-au vaccinat foarte mulți tineri, dar și mulți cetățeni ai Republicii Moldova –  și ne bucurăm că am putut să îi ajutăm și pe frații noștri de peste Prut. Îi așteptăm și la următorul maraton, pentru rapel, în în weekendul 4-6 iunie 2021”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

La Maratonul de vaccinare au participat 1000 de voluntari. S-a lucrat în schimburi de 8 ore, cu 20 de fluxuri deschise ziua și cinci, noaptea. Echipa care a coordonat maratonul a fost condusă de prof. univ. dr. Doina Azoicăi, coordonatorul disciplinei de Epidemiologie din cadrul UMF Iași, președinte al Societății Române de Epidemiologie și președinte al Comisiei de Epidemologie din cadrul Ministerului Sănătății.

„Le mulțumesc co-organizatorilor: Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași (OAMGMAMR Iași), Instituția Prefectului – Județul Iași, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, societăților studențești ale Universității, precum și partenerilor: universățile de stat ieșene, Grupul IULIUS, Antibiotice Iași, Wink, Camera de Comerț și Industrie Iași, Compania de Transport Public Iași, spitalelor clinice universitare, cu mulțumiri speciale Spitalului Sf. Spiridon. De asemenea, ținem să mulțumim pentru sprijin și mediatizare Inspectoratului Școlar Județean Iași și companiilor Amazon Iași, Delphi și Centric și Ateneului Tătărași, care a oferit participanților recitaluri instrumentale, concerte corale, momente coregrafice şi piese de teatru pe Esplanada UMF Iași ”, a mai transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.