Peste 4000 de persoane au primit a doua doză în cadrul Maratonului de vaccinare

iun. 7, 2021 | @ Presa | 0 comentarii

La cel de-al doilea tur al Maratonului de vaccinare organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași în week-endul 4-6 iunie  s-au prezentat 4093 de persoane. La deschiderea maratonului a participat și ministrul Sănătății, doamna Ioana Mihăilă, care a descris acțiunea drept „un exemplu de reușită”.

În cadrul conferinței de presă organizată vineri, de la ora 16.00, cu ocazia maratonului,  prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a mulțumit voluntarilor: medici, asistenți medicali, personal administrativ și studenți ai Universității. Rectorul UMF Iași a subliniat încă o dată că vaccinarea este cel mai important mijloc prin care pandemia poate fi controlată și chiar eliminată. La conferință au mai vorbit  și prof. univ. dr. Doina Azoicăi, coordonatorul maratonului,  prefectul Iaşului, domnul Marian Grigoraş, precum și domnul Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

După conferință, atât doamna ministru, cât și rectorul UMF Iași au vaccinat primele persoane care au venit să se imunizeze cu cea de a doua doză de ser Pfizer.

La Maratonul de vaccinare s-a lucrat în schimburi de 8 ore, cu 12 fluxuri deschise ziua și două, noaptea. Echipa care a coordonat maratonul a fost condusă de prof. univ. dr. Doina Azoicăi, coordonatorul disciplinei de Epidemiologie din cadrul UMF Iași, președinte al Societății Române de Epidemiologie și președinte al Comisiei de Epidemologie din cadrul Ministerului Sănătății.