”Unitate în interdisciplinitate” se numește cea de a VIII-a ediție a Congresului Societății Naționale de Medicina Familiei, care se va desfășura la Iași, la Palas Mall și Hotel Internațional,  în perioada 26-29 octombrie. Organizat doar o dată la patru ani, evenimentul este cu atât mai așteptat de medicii de familie din întreaga țară.

Sub umbrela SNMF, organizăm aniversar Congresul medicinei de familie. Acum patru ani ne vedeam după lucrări la Operă din Timișoara. În toamna asta vom savura dulcele târg al Iesilor, în preajmă Palatului Culturii. Iașul este un oraș rafinat, care iubește intelectualitatea și cultură. Un popas tihnit între istorie, bucuria universitară, poezie, artă, știință și suflet. Ne vom întâlni la Iași să studiem împreună cu invitați din lumea largă ce modele sunt mai potrivite pentru dezvoltarea noastră profesională. Care este calea medicinei de familie în lume, unde ne situăm, încotro ne îndreptăm.Ce putem face ca să aducem profesia noastră în locul care i se cuvine. Ce patologii întâlnim mai des și cum manageriem aceste situații”, anunță dr. Rodica Tanasescu, Presedinte SNMF și co-președinte al Congresului.

Noi credem că acest Congres ar putea genera un dialog între medicii de familie, medici de alte specialități, sociologi, psihologi, economiști și decidenții sistemului sanitar, pentru a rezolva câteva dintre problemele presante ale practicii medicinei de familie, spre beneficiul pacienților noștri”, explică și conf. dr. Liviu Oprea, cel de-al doilea co-președinte al Congresului.

Manifestarea are că temă principală ”Îngrijirile de Sănătate Centrate pe Pacient”, ”concept care abordează practica medicală dintr-o nouă perspectivă, incluzând pe lângă dimensiunea biomedicala a profesiei de medic și dimensiunea psiho-socială a profesiei noastre, permițând individualizarea recomandărilor terapeutice nevoilor biologice, psihologice și sociale ale pacienților noștri”.

În cadrul ediției din acest an a Congresului vom discuta: modele inovative de practică în medicina de familie care să ne permită să ne creștem autonomia profesională și financiară; continuitatea asistenței medicale în medicina de familie; finanțarea și accesul pacienților la serviciile noastre; abordarea pacientului ca persoană; calitatea, siguranța și echitatea serviciilor medicale; relația Medic-Pacient; și, nu în ultimul rând, responsabilitate morală și profesională în specialitatea noastră”, punctează dr. Liviu Oprea.

Potrivit organizatorilor, ”tema generală va fi particularizată pe temele grupurilor de lucru ale Societății Naționale de Medicină de Familie, abordând: afecțiunile cronice cardiace, digestive, respiratorii, diabet și boli de nutriție și sănătate mentală, sănătatea copilului, sănătatea reproducerii sau introducerea unor tehnici inovatoare în medicină de familie, precum ecografia. Se va pune accent și pe serviciile preventive (vaccinări, consiliere)”.

Taxe de participare

– Membri SNMF – (cu cotizatia platita pe 2016):  175 lei

– Non-membri SNMF: 350 lei

– Rezidenti membri SNMF (cu cotizatia platita pe 2016): 50 lei

– Rezidenti non-membri SNMF: 100 lei

– Asistenti medicali: 100 lei

– Pensionari: 100 lei

– Insotițori: 100 lei

Website: http://cnmf.ro/