Cele cinci universități publice din Iași au demarat prima acțiune comună, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, de promovare a ofertei educaționale în rândul elevilor din toată țara. Sub sloganul „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” au convenit să își deschidă porțile în perioada 21 – 25 aprilie către elevii curioși, care vor să afle ce înseamnă viața de student.

Fiecare dintre cele cinci universități își va desfășura propriile evenimente și prezentări, iar grupurile organizate de elevi care vor dori să viziteze centrul universitar ieșean în perioada 21 – 25 aprilie vor putea să circule gratuit prin Iași pe „Traseul universitar”. La fiecare 70 – 90 de minute, din zona Gării Mari din Iași vor pleca două autobuze colate cu identitatea vizuală a evenimentului, destinate exclusiv proiectului „Iași, orașul studenției tale”, care vor avea opriri în stații predefinite și semnalate corespunzător în apropierea fiecărei instituții de învățământ superior. Autobuzele vor circula zilnic, începând cu ora 09.00, după un orar care să coincidă cu sosirea în gară a celor mai circulate rute feroviare care leagă Iașul de restul țării. „Traseul universitar” va fi unul circular, care pornește de la gară în două direcții, către Copou și către zona Tudor Vladimirescu, putând fi folosit astfel de către elevi ca pe un sistem „hop on / hop off”, ei având posibilitatea de a urca sau coborî la fiecare stație de pe traseu, în ambele direcții.

În fiecare stație, studenți voluntari ai celor cinci universități de stat din Iași îi vor îndruma pe elevi către sediile principale ale instituțiilor de învățământ superior. La gară va fi instalat un punct de informare, de unde vor porni toate grupurile de elevi; aici, aceștia vor primi o broșură care va conține informații despre universitățile din Iași, despre oportunitățile de cazare în campusuri, valorile burselor, cele mai importante obiective culturale ale Iașului, dar și de distracție, cât și cei mai importanți angajatori activi în capitala Moldovei. Totodată, la mijlocul broșurii, aceștia vor putea găsi o hartă cu toate stațiile de pe „Traseul universitar”, sediile instituțiilor de învățământ superior, fiind marcate și principalele obiective culturale ale Iașului.

Materialele promoționale, precum reclame stradale sau un film de prezentare a Iașului universitar, realizat special pentru acest eveniment, vor fi distribuite în Iași, dar și în mai multe orașe din zona Moldovei. Reprezentanții celor cinci universități și ai Primăriei Municipiului Iași au precizat că acesta este doar primul pas către o colaborare apropiată în centrul universitar ieșean pe marile proiecte care vor promova conceptul „Iași, orașul studenției tale”.

Cadrele didactice și elevii care își doresc să participe la eveniment sunt invitați să urmărească, în perioada următoare, site-urile celor cinci universități pentru mai multe informații.