Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a fost reprezentată la a VII-a ediție a Conferinței Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din Romania (ADFMR), care a avut loc weekendul trecut, 27-28 octombrie 2016, la Cluj-Napoca, de Prorectorul UMF Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi și Decanul Facultăţii de Medicină, Prof. Univ. Dr. Lăcrămioara Ionela Şerban.

Prof. univ. dr. Doina Azoicai

Prof. univ. dr. Doina Azoicai

În cadrul acestei conferinţe au fost prezenţi 30 de participanți, decanii Facultăţilor de Medicină din România şi Republica Moldova, prodecani dar şi invitaţi onorifici: Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi, UMF Iaşi, Prof. Univ. Dr. Marius Raica – Rector UMF Timişoara, Prof.dr. Klara Brainzaniuc, UMF Tg.Mureş. Doamna Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi este Decan onorific, deţinând funcţia de Președinte al ADFMR în intervalul 2011-1015.

Au fost discutate şi prezentate aspecte importante pentru activitatea Facultăţilor de Medicină din România cum ar fi: cadrul actual legal al relaţiei Facultăţi – Spitale universitare sau propunerile de modificări ale standardelor ARACIS. S-au alcătuit grupuri de lucru pentru optimizarea standardelor ARACIS, iar pentru învățământul de licență, responsabil este Decanul Facultăţii de Medicină, UMF Iași, Prof. Univ. Dr. Lăcrămioara Ionela Şerban. Prof. Univ. Dr. Doina Azoicăi a prezentat etapele care trebuie urmate pentru derularea Proiectului de Responsabilitate Socială a Facultăţilor de Medicină din România şi Republica Moldova care a fost lansat de UMF Iaşi în anul 2015.

Concluzia acestei reuniuni naţionale este că ADFMR reprezintă o structură care poate transmite opinia tuturor facultăţilor de medicină din România iar puterea deciziilor stabilite împreună este mult mai eficientă în creşterea calităţii învăţământului medical.