Societatea Română de Neurogastroenterologie și Întâlnirea Regională Central-Est-Europeană Roma IV organizează congresul bienal NeurogastRO, în perioada 16-18 Martie 2017, la Iași, la Hotel Internațional.

Această întâlnire continuă o tradiție stabilită în 2005 în Brașov, când, cu sprijinul Fundației Alexander von Humboldt, am organizat pentru prima oară o reuniune internațională, multidisciplinară, pe tema tulburărilor gastro-intestinale funcționale și de motilitate, pentru țările din Europa Centrală și de Est. Acest lucru a ajutat la creșterea gradului de conștientizare asupra acestor condiții patologice în zona noastră și a stimulat o mulțime de lucrări științifice și educaționale, documente și întâlniri. Între timp, Societatea Română de Neurogastroenterologie a evoluat ca un membru deplin al Societății Europene de Neurogastroenterologie și Motilitate. Pe parcursul anilor, întâlnirile noastre au continual anual cu sesiuni speciale în cadrul ședințelor Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie, oferind publicului nostru prelegeri susținute de către lideri de opinie din lume. Feedback-ul întâlnirilor noastre a fost întotdeauna pozitiv și ne-a dat încrederea de a continua, la fiecare doi ani, cu aceste întâlniri. În afară de asta, Societatea Română de Neurogastroenterologie organizează congrese bienale sub numele de NeurogastRO, toate cu participare internațională. Cel de față are loc în Iasi, o citadelă a culturii, educației și științei românești. În plus, anul acesta, reuniunea noastră este dublată de o reuniune a Fundației Roma, pentru regiunea Centrală și est Europeană. Vor participa lideri de opinie și tineri din zona noastră geografică și reprezentanți ai Fundației Roma”,  transmit organizatorii  NeurogastRO, prof. Dan L .Dumitrașcu, președinte SRGH, Chairman International Liaison Committee al Rome Fdn și conf. dr. Vasile L. Drug, Presedinte SRNG.

Taxe de participare

Până la data de 15.02, pentru medicii specialiști/primari taxa de participare este de 250 RON, pentru medici rezidenți – 150 de ron, iar pentru persoanele însoțitoare este de 150 RON. După 15 februarie, taxele se dublează: 500 RON pentru medicii specialiști/primari și 300 RON pentru medici rezidenți. Studenții au acces gratuit la sesiunile științifice și la pauzele de cafea.

Manifestarea va fi acreditată de Colegiul Medicilor din România cu credite EMC.

Website: http://neurogastro2017.medical-congresses.ro/ShowPage?Name=Acasa