UMF Iași, într-un nou clasament internațional al universităților

mart. 18, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași ocupă poziția 65 într-un nou clasament internațional: HE Higher Education Ranking.

„Din cele 303 de universități care au participat, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a demonstrat o performanță remarcabilă. Vă rugăm să primiți sincerele noastre felicitări pentru conducere, cadre didactice, studenți și absolvenți pentru această realizare deosebită. Eforturile colective și angajamentul dumneavoastră neclintit pentru excelență au plasat universitatea dumneavoastră în fruntea învățământului superior. Această realizare este o dovadă a dedicării echipei dumneavoastră de a oferi educație și servicii de calitate studenților dumneavoastră”, au transmis reprezentanții HE.

Clasamentul He evaluează nivelul universităților pe baza a 25 de criterii generale și a 177 de indicatori de performanță. Fiecare dintre criterii primește propriul procentaj. De exemplu, din cele 25 de criterii, cele mai mari procente de 9, respectiv 8% se dau pentru cercetare și internaționalizare. În clasament HE, aflat la a doua ediție, UMF Iași a obținut 6974 de puncte.