Joi, 24 noiembrie, la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” Iași, începînd cu ora 18.30, a avut loc ceremonia de deschidere a Conferințelor Institutului Regional de Oncologie Iași. Timp de patru zile, între 24-27 noiembrie, Iașul se transformă în capitala oncologiei românești.

Organizatorii evenimentului sunt Institutului Regional de Oncologie Iași și Asociația Institutului Regional de Oncologie Iasi. CONFER 2016 este acreditat științific de Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași și de Colegiul Medicilor, Filiala Iași.

Lucrările se vor desfășura în șapte săli de conferință din Hotelul Internațional, Complexul Palas și IRO.

Ca la fiecare ediție, la CONFER vor participa nume sonore din lumea medicală internațională: Abdekarim Aloweidi (Iordania), Revad Abbadi (Marea Britanie), Ferdinand Bauer (Germania), Silviu Brill (Israel), Carlo Castoro (Italia), Jim Lorens (Norvegia), Franck Pages (Franta), Rupert Pearse (Marea Britanie), Doru Paul (USA), Christoph Peters (Germania), Philip Quirke (Marea Britanie), Franco Roviello (Italia), Eric Tang (Marea Britanie).

Programul științific va include sesiuni de prezentări orale, sesiuni de postere, mese rotunde și dezbateri axate pe ultimele descoperiri în domeniul biologiei tumorale, a prevenției, a diagnosticului, a tratamentului logo-regional și sistemic, dar și a ingrijirii paliative a bolnavului de cancer.

Este cel mai important eveniment oncologic național. Novator și unic în țară la această manifestare este modul în care abordăm cancerul sub toate direcțiile sale, adică în ceea ce înseamnă multidisciplinaritatea ca un concept de management, și anume secții independente de chirurgie oncologică, de radioterapie, de oncologie medicală, de hematologie, de basic oncology – adică de biologie tumorală, de medicină paliativă. Am ajuns astfel la un număr de peste 1000 de participanți, de la an la an manifestarea este din ce în ce mai bine cotată, participă colegi din toate aceste ramuri, din toată țara, nu numai de la marile institute, dar de la toate centrele mari din țară”, a declarat prof.univ.dr. Lucian Miron, președintele comitetului de organizare al CONFER.