Duminică, 3 martie 2019 va avea loc prima ediție din acest an a Simulării Concursului de Admitere, organizată de Societatea Studenților Medicinişti din Iaşi (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi din Iaşi (SSSI), Societatea Studenților Farmacişti din Iaşi (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB) şi Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Iaşi (SSCR), în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi.

Simularea Examenului de Admitere este organizată bianual și are scopul de a veni în ajutorul viitorilor studenți, pregătindu-i pentru susținerea concursului din luna iulie. Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie Medicală, Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare și Tehnică Dentară.

La această primă ediție, aproximativ 1350 de elevi s-au înscris la simulare pentru a se familiariza cu atmosfera acestui examen important și pentru a-și evalua cunoștințele dobândite până în prezent. Dintre aceștia, 1130 au optat pentru Facultatea de Medicină, 130 elevi pentru Facultatea de Medicină Dentară, 50 participanți pentru Facultatea de Farmacie și 40 pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală.

Pe parcursul a 3 ore, participanții înscriși vor susține un test alcătuit din întrebări tip grilă de Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică. În acest an, întrebările la care vor răspunde elevii au fost realizate în mod exclusiv de cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa’’ din Iași. Peste 150 de voluntari ai Societăților Studențești din cadrul Universității au fost mobilizați pentru a lua parte la organizarea simulării conform metodologiei actuale.

Mai multe informații puteți obține consultând website-ul simulării: http://simulare-admitere.ssmi.ro . De asemenea, aici se vor putea accesa informațiile necesare elevilor referitoare la cea de-a doua Simulare a Concursului de Admitere, care va avea loc în data de 19 mai. Aceasta va fi ultima șansă a elevilor de a-și verifica nivelul cunoștințelor acumulate pe parcursul anului, înainte de concursul final.

Duminică, între orele 09:00 și 14:00, Librăria UMF este deschisă special pentru candidați pentru ca aceștia să-și poată achiziona culegerile cu teste.