Duminică, 4 martie 2018, a avut loc prima ediție din acest an a Simulării Examenului de Admitere, organizată de Societatea Studenților Medicinişti din Iaşi(SSMI), Societatea Studenților Stomatologi din Iaşi (SSSI), Societatea Studenților Farmacişti din Iaşi (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB) şi Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iaşi), în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi.

Simularea Examenului de Admitere este organizată bianual și are scopul de a veni în ajutorul viitorilor studenți, pregătindu-i pentru susținerea concursului din luna iulie. La această primă ediție, aproximativ 1000 de elevi s-au familiarizat cu atmosfera unui examen important și și-au evaluat cunoștințele dobândite până în prezent.

Dintre aceștia, peste 800 au optat pentru Facultatea de Medicină, 150 elevi pentru Facultatea de Medicină Dentară, 60 participanți pentru Facultatea de Farmacie și 50 pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală.

Pe parcursul a 3 ore, participanții înscriși au susținut un test alcătuit din întrebări tip grilă de Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică. În acest an, întrebările la care au răspuns elevii au fost realizate în mod exclusiv de cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa’’ din Iași. Peste 150 de voluntari ai Societăților Studențești din cadrul universității au fost mobilizați pentru a lua parte la organizarea simulării conform metodologiei actuale.

Subiectele, grilele cu răspunsurile corecte și rezultatele se regăsesc pe site-ul  http://simulare-admitere.ssmi.ro. De asemenea, aici se vor putea accesa informațiile necesare elevilor referitoare la cea de-a doua Simulare a Examenului de Admitere, ce va avea loc în data de 12 mai. Aceasta va fi ultima șansă a elevilor de a-și verifica nivelul cunoștințelor acumulate pe parcursul anului, înainte de concursul final.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a stabilit și anunțat calendarul pentru concursul de admitere, ce va avea loc în data de 25 iulie 2018: http://www.umfiasi.ro/sites/admitere/Pagini/teste_grila_iulie_2018.aspx