O delegație a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, formată din prof. univ. dr. Monica Hăncianu, prorector Relații Internaționale, și prof. univ. dr. Ionela-Lăcrămioara Șerban, decan al Facultății de Medicină, a participat, în perioada 11-14 septembrie 2018, la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018, de la Geneva, Elveția.

„Deplasarea la evenimentul de la Geneva a fost făcută cu scopul de a promova oferta educațională a UMF Iași, de a crește vizibilitatea internațională a Universității noastre și pentru a stabili noi parteneriate educaționale și de cercetare științifică cu țări din întreaga lume.” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Învăţământul superior românesc este promovat de Consiliul Naţional al Rectorilor la Geneva, la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018, eveniment vizitat anual de mii de participanţi din zeci de ţări ale lumii. Organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, pavilionul „Study in Romania” este o iniţiativă destinată internaţionalizării învăţământului superior românesc şi este susţinută prin portalul www.studyinromania.gov.ro. În perioada 11-14 septembrie 2018, peste 100 de reprezentanţi ai mediului academic din România au fost prezenţi la cea de-a 30 a ediţie a EAIE.