Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași  întrunit în ședință de lucru  marți, 29 octombrie a.c., a validat posturile didactice vacante în statele de funcții și propuse pentru a fi scoase la concurs, sesiunea noiembrie 2019 – februarie 2020, pe perioadă nedeterminată la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară, Bioinginerie Medicală și Farmacie și pentru perioadă determinată, la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Bioinginerie Medicală.

Am susținut scoaterea la concurs a tuturor posturilor didactice libere în statele de funcții ale facultăților și, ca de fiecare dată de când sunt rector, m-am dus personal la București cu propunerile noastre, pentru a mă asigura că nu sunt probleme la Ministerul Educației. Cadrele noastre didactice sunt bine pregătite, au rezultate foarte bune, atât pe plan didactic, cât și pe partea de cercetare, și mi se pare firesc , odată îndeplinite condițiile de promovare, să își dorească să avanseze în grad”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

La Facultatea de Medicină, pentru perioadă nedeterminată, se vor scoate la concurs șase posturi de profesor, 16 de conferențiar, nouă de șef lucrări și patru de asistent.

La Facultatea de Medicină Dentară: trei posturi de conferențiar, opt de șef lucrări și șapte de asistent.

La Facultatea de Farmacie: un post de profesor, un post de conferențiar și 13 de șef lucrări.

La Facultatea de Bioinginerie Medicală – un post de conferențiar, două de șef lucrări și un post de asistent.

Pentru perioadă determinată, se vor scoate la concurs 19 posturi de asistent  – la Medicină, cinci posturi de asistent – la Medicină Dentară și trei la Bioinginerie Medicală.