Desfăşurată ca preambul al zilei de 24 martie, dată în care în fiecare an se celebrează “Ziua mondială a tuberculozei”, proiectul din acest an a beneficiat de colaborarea dintre  Dispensarul TBC, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Scopul proiectului este de a promova sănătatea plămânilor prin ore de informare privind prevenţia tuberculozei, prin discuţii interactive cu elevii din liceele şi colegiile tehnice ieşene, precum şi cu studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi.

Marţi,  20 martie 2018, la Colegiul Tehnic “Ioan C. Stefanescu” şi la Liceul Economic de Turism s-au desfăşurat prelegeri, dezbateri şi vizionare de film informativ privind tuberculoza, prezentate de medicii rezidenţi de pneumologie alături de care au fost medici pneumologi de la Dispensarul TBC, asistenţi medicali din reţeaua de pneumoftiziologie, medici şi asistenţi medicali din cadrul DSP Iaşi.

Vineri, 23 martie 2018, ora 10, la Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril” (din imediata vecinatate a Spitalului de Pneumoftiziologie), va avea loc o acţiune caritabilă organizată de Serviciul de Asistenţă Socială al Dispensarului TBC Iaşi, în colaborare cu Centrul de Suport pentru situaţii de Urgenţă Providenţa şi Fundaţia Culturală “Medicina de bună credinţă”. Familii nevoiaşe în care au fost sau sunt încă bolnavi de tuberculoză vor primi ajutor material constând în alimente, haine şi jucării.

Tot vineri, continuă seria prelegerilor susţinute de medicii rezidenţi de pneumologie, cu implicarea membrilor Societăţii Studenţilor Medicinişti Iași. Expunerile se desfășoară la Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza”, de la ora 12.00, și la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” (sala 1, et. 4, Facultatea de Farmacie), de la ora 13:30.

Datorită condiţiilor meteorologice, activitatea programată pe 24 martie se va desfăşura sâmbătă, 31 martie, la ora 10.00, în Parcul Expoziţiei. Participanţii se vor bucura de activităţi fizice de loisir organizate de disciplina Educaţie fizică a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.