G – 3, grupul  celor trei universități de prestigiu din lume: Universitatea din Geneva, Universitatea de la Montréal și Universitatea Liberă din Bruxelles,organizează un curs online cu tema ”Nutriția în diabetul de tip 2 în Africa”. Cursul este destinat în special studenților, dar și specialiștilor din domeniul sănătății care sunt interesați de integrarea nutriției în îngrijirea persoanelor care au diabet. Persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul https://g3nutritiondiabete.org/site/.

Printre obiectivele cursului se numără conștientizarea importanței alimentației sănătoase în îngrijirea și prevenirea diabetului, în special în Africa; recomandări și principiile simple ale unei diete sănătoase pentru persoanele cu diabet; integrarea managementului nutrițional al diabetului în autocontrolul și în sistemul de îngrijire adaptat bolilor cronice.

Creat pe 26 septembrie 2012, la Bruxelles, G-3  este un grup alcătuit din trei universități de renume: Universitatea de la Geneva, Universitatea de Montréal și Université libre de Bruxelles, sub deviza: ”Le G-3 de la Francophonie. Une nouvelle force universitaire francophone”. Cele trei universități și-au unit forțele pentru a crea un spațiu unic de cercetare și formare. Împreună, își propun să creeze modele inovatoare de colaborare în formare, predare și cercetare. Grupul a elaborat un program de dezvoltare a proiectelor strategice finanțat de un fond comun.