Conferință magică susținută de neurochirurgul și scriitorul James R. Doty: „The Power of Compassion to Change Lives”

feb. 4, 2022 | @ Academic | 0 comentarii

James R. Doty, profesor de neurochirurgie, fondatorul și directorul Centrului pentru Cercetare și Educație pentru Compasiune și Altruism (CCARE) de la Universitatea Stanford (din care face parte și Sfinția Sa, Dalai Lama) și autorul unei cărți care a făcut înconjurul lumii: „Into the Magic Shop: A Neurosurgeon’s Quest to Discover the Mysteries of the Brain and the Secrets of the Heart”, va susține la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași conferința „Puterea compasiunii de a schimba vieți”. Evenimentul se va desfășura online miercuri, 23 februarie, de la ora 19.00, pe platforma ZOOM și va fi transmis live pe paginile de Facebook și YouTube ale UMF Iași.

În cadrul conferinței, dr. Doty va defini compasiunea și va povesti despre călătoria sa personală. Va trece în revistă neuroștiința compasiunii și va descrie efectul acesteia asupra creierului și asupra fiziologiei sistemului nervos periferic.

Cine este James R. Doty?

James R. Doty este profesor la Facultatea de Neurochirurgie din cadrul Universității Stanford și fondatorul și directorul Centrului pentru Cercetare și Educație pentru Compasiune și Altruism (CCARE). Prin CCARE, Dr. Doty a urmărit dezvoltarea unor varietăți de tehnici, aplicații și programe pentru a aborda problemele de sănătate mintală, stres, anxietate și epuizare. Este, de asemenea, fondatorul și CEO-ul Happi (happi.ai), o companie de asistență medicală concentrată pe crearea unei platforme digitale care utilizează inteligența artificială combinată cu un avatar uman pentru a trata problemele de sănătate mintală. Este, de asemenea, redactor principal al „Oxford Handbook of Compassion Science”.

Dr. Doty este inventator, antreprenor și filantrop care a oferit sprijin organizațiilor caritabile care susțin inițiativele de pace, a finanțat clinici de sănătate din întreaga lume, a creat programe pentru persoanele cu dizabilități și a sprijinit programe pentru adolescenții afectați de SIDA/HIV. A susținut cercetarea, a oferit burse și a dotat catedre ale multor universități. În prezent se concentrează pe dezvoltarea de programe educaționale pentru elevi axate pe compasiune, empatie și învățare socio-emoțională.

Dr. Doty face parte din consiliile de administrație ale mai multor organizații non-profit și este fostul președinte al Fundației Dalai Lama și fostul vicepreședinte al Cartei Compasiunii. Este, de asemenea, consilier al Fundației Archewell a Ducelui și Ducesei de Sussex. Activitatea sa a fost oglindită și în mass-media, în publicații și posturi TV cunoscute, precum The Wall Street Journal, The New York Times, The Washington Post, NBC, ABC etc.

„Povestea remarcabilă a unui neurochirurg care caută să deslușească misterele legăturii dintre creier și inimă”
James Doty este și un scriitor de succes. Romanul său „Into the Magic Shop: A Neurosurgeon’s Quest to Discover the Mysteries of the Brain and the Secrets of the Heart”, tradus în 40 de limbi, a fost apreciat de însuși Dalai Lima: „Cartea aceasta ne spune povestea remarcabilă a unui neurochirurg care caută să deslușească misterele legăturii dintre creier și inimă. De la acel moment din copilăria sa, când un simplu gest de bunătate i-a schimbat destinul, până la înființarea unui centru pentru studierea compasiunii la Universitatea Stanford, viața lui James Doty ilustrează faptul că existența fiecăruia dintre noi este importantă. Sunt convins că mulți cititori se vor simți îndemnați să-și deschidă inimile pentru a vedea ce pot să facă pentru cei din jur”. În România cartea „În atelierul de magie. Călătoria unui neurochirurg pentru a descoperi enigmele creierului si secretele inimii” a apărut la Editura Lifestyle Publishing în 2018, în traducerea Ioanei Chirilă. În prezent lucrează la finalizarea cărții „Mind Magic: The Neuroscience of Manifestation and How It Changes Everything”, care va fi publicată în toamna lui 2022.