Clic aici pentru a deschide afișul conferinței

Sâmbătă, 20 mai, de la 8.00, în Aula “George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași are loc a V-a ediție a conferinţei “Prevenţia obezităţii la vârsta copilăriei – Cerealele integrale: energie și sănătate”. Evenimentul marchează Ziua Europeană a Obezității și face parte din seria de acțiuni  de prevenție a obezității, promovate de programul comunitar “Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși”. Conferința este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi, Asociaţia Nutrigrup Iaşi și Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Universitatea “Al. I. Cuza”, Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, Societatea Studenților Mediciniști Iași și sub egida Colegiului Medicilor Iași.

Obezitatea în rândul copiilor și adolescenților a crescut rapid în întreaga lume. Previziunile pentru anul 2025 indică faptul că  numărul absolut continuă să crească, în special în țările cu venituri reduse și medii. Pentru prevenirea obezității infantile, sunt necesare echipe multidisciplinare de specialiști instruiți în nutriție, activitate fizică, sprijin psihologic și de consiliere. Campaniile desfășurate de programul comunitar ”Traista cu sănătate” propun soluții practice pentru menținerea unei greutăți sănătoase și oprirea epidemiei de obezitate”, a declarat prof.univ.dr. Veronica Mocanu, președintele conferinței.

Conferința va reuni cercetători cu expertiză în sănătate publică, obezitate, epidemiologie, psihologie, pediatrie, nutriție, activitate fizică, parenting etc pentru a determina: (1) riscurile pentru creșterea în greutate din copilarie și consecințele creșterii în greutate, (2), intervențiile care s-au dovedit a fi eficace, și (3), provocări și oportunități în implementarea și evaluarea intervențiilor comportamentale la copii și familiile lor. Conferința va oferi baza științifică pentru dezvoltarea unor intervenții pentru a preveni creșterea în greutate necorespunzatoare în timpul copilăriei, cu scopul de a crește proporția copiilor cu o greutate sănătoasă. De asemenea, se va realiza instruirea participanților cu privire la rolul cerealelor integrale în prevenția bolilor și dobândirea deprindelor pentru a crește consumul de cereale integrale.

Evenimentul este acreditat cu 5 puncte EMC.

Website: http://www.traditii-sanatoase.ro/index.php/conferinte/conferinte-anuale