Anul acesta, Conferința Națională de Neonatologie, ajunsă la a XIX-a ediție, va avea loc la Iași, la Palatul Culturii, în perioada 21-23 septembrie.

Pentru medici, a fost aleasă o temă de actualitate: Infecțiile neonatale. “Subiectul, generos și provocator, ne oferă excelenta ocazie de a trăi împreună bucuria rezultatelor muncii noastre, dar și curajul de a ne recunoaște neîmplinirile, ca fiind cea mai sigură și onestă cale de a evolua profesional”, a subliniat prof.univ.dr. Maria Stamatin, președintele Conferinței Naționale de Neonatologie

Pentru asistenții medicalii, vor fi dezbătute două teme principale: Rolul asistentei în Family Oriented Centered Care și Rolul asistentei în prevenirea Retinopatiei de Prematuritate.

Evenimentul va fi precedat de două cursuri preconferință ce se vor desfășura simultan în data de 21 septembrie 2017, în intervalul orar 12:00 – 18:00, la Palatul Culturii Iași: Infecții asociate asistenței medicale – o posibilă provocare cu final fericit (coordonator și lector: prof.univ.dr. Doina Azoicăi) și Neonatal neurodevelopmental care (coordonator: prof. univ.dr. Maria Stamatin, lectori: Sandro Dessardo, Petra Heep).

Website: http://neonatologieiasi.ro