Comunitatea academica a UMF Iasi a validat prin vot noua Carta Universitara
15/12/2016
news@umfiasi.ro (662 articole)
0 comentarii
Distribuie

Comunitatea academica a UMF Iasi a validat prin vot noua Carta Universitara

Comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” a votat astăzi, 15 decembrie, 2016, pentru validarea Cartei Universitare și a Codului de Etică. Dintre cei 507 membri prezenți la vot, 91,89% au fost de acord cu modificările aduse de noua Cartă Universitară.

Procesul de revizuire a Cartei a început în primăvara acestui an, prin consultarea comunității academice asupra modificărilor necesare a fi aduse. Acesta a fost primul pas al unui proces complex și transparent, în care s-au implicat toți membrii comunității academice cu scopul armonizării Cartei cu toate schimbările care au survenit de la ultima modificare, în 2011. După dezbaterea în comunitatea universitară, în conformitate cu Legea Educației Naționale, propunerea noii Carte a fost adoptată de către Senatul UMF Iaşi, reunit în ședință în data de 14 noiembrie, iar până pe 25 noiembrie s-a aflat în dezbatere publică.

Pe 9 ianuarie 2017 se va valida în Senat formula finală, urmând ca a doua zi, pe 10 ianuarie să fie trimisă la Ministerul Educației pentru obținerea avizului de legalitate.

„Un obiectiv strategic prevăzut în planul meu managerial, în baza căruia am primit votul comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, este adaptarea Cartei la cerințele actuale moderne ale comunității universitare. Este necesară corelarea Cartei cu legislația în vigoare în domeniul învățământului, în condițiile în care de la publicarea noii Legi a învățământului, în 2011, au fost adoptate peste 300 de acte normative de modificare. Mulțumesc colegilor care au venit astăzi la vot”, a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu