Calendarul concursului de admitere la UMF Iași: testul grilă va avea loc pe 25 iulie
07/02/2018
news@umfiasi.ro (638 articole)
3 comentarii
Distribuie

Calendarul concursului de admitere la UMF Iași: testul grilă va avea loc pe 25 iulie

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a stabilit calendarul concursului de admitere la studii universitare de licență pentru sesiunea iulie 2018. În perioada 16-21 iulie au loc înscrierile, iar miercuri, 25 iulie, candidații vor susține testul grilă, cu durata de trei ore.

Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași în 2018 nu a suferit modificări față de cea de anul trecut. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

Pentru specializările: Medicină și Medicină Dentară – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie Organică sau Fizică – la alegere.

Pentru specializarea Farmacie – Chimie Organică – obligatoriu și Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere.

Pentru specializările: Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară, Nutriție și Dietetică– la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie Organică.

Pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

Pentru specializarea Bioinginerie– la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).

Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași în 2018 poate fi găsită, integral, aici: Metodologie proprie a concursului de admitere UMF Iași 2018

Mai multe amănunte despre admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, AICI.

Taguri admitere 2018
news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

 1. Sebastian
  Sebastian februarie 10, 17:39
  Buna ziua! Cand apare culegerea cu teste la biologie?
 2. CAMI
  CAMI februarie 16, 16:45
  Se mai tiparesc culegerile de teste pe 2018 sau raman valabile cele din 2017 ? Caci e imposibil ca vre'un candidat sa mai aibe timp sa le lucreze pana la examenul de simulare din 04.03.2018 .Va multumesc !
 3. ANA
  ANA februarie 16, 19:47
  UNDE SE GASESC TESTEE PENTRU ADMITERE 2018 ?????? VA MULTUMESC !!!!!!

Scrie un comentariu