Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a stabilit calendarul concursului de admitere la studii universitare de licență pentru sesiunea iulie 2018. În perioada 16-21 iulie au loc înscrierile, iar miercuri, 25 iulie, candidații vor susține testul grilă, cu durata de trei ore.

Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași în 2018 nu a suferit modificări față de cea de anul trecut. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obținută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

Pentru specializările: Medicină și Medicină Dentară – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie Organică sau Fizică – la alegere.

Pentru specializarea Farmacie – Chimie Organică – obligatoriu și Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere.

Pentru specializările: Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară, Nutriție și Dietetică– la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie Organică.

Pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

Pentru specializarea Bioinginerie– la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).

Metodologia proprie privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în UMF Iași în 2018 poate fi găsită, integral, aici: Metodologie proprie a concursului de admitere UMF Iași 2018

Mai multe amănunte despre admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, AICI.