Orientation Days: Program de orientare și integrare pentru bobocii de la UMF Iași

sept. 22, 2020 | @ Studenti | 0 comentarii

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi organizează, în perioada 23 – 27 septembrie 2020, programul de integrare pentru studenţii din primul an, sub numele de „Orientation Days”. Evenimentul, aflat în acest an la a patra ediție, este organizat împreună cu societățile studențești care activează în cadrul UMF Iași: Societatea Studenților Mediciniști (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI), Societatea Studenților Farmaciști (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB), Societatea Studențească de Chirurgie (SSCR), Asociația Medicală a Studenților Francofoni din Iași (AMSFI) și European Medical Students Association Iași (EMSA). Din cauza situației epidemiologice, nu a fost posibilă organizarea tururilor ghidate în Universitate și Iași, însă organizatorii au pregătit o surpriză bobocilor: aceștia vor putea colinda Universitatea virtual, prin intermediul unor filme de prezentare ale celor patru facultăți. De asemenea, proaspeții studenți sunt așteptați de colegii lor mai mari pe Esplanada UMF Iași, pentru a primi broșuri informative, halate și măști, după următorul program:

  • 23 septembrie: Medicină;
  • 24 septembrie: Asistență Medicală Generală și Nutriție și Dietetică;
  • 25 septembrie: Medicină Dentară, Tehnică Dentară și Asistență de Profilaxie Stomatologică;
  • 26 septembrie: Farmacie, Balneofiziokinetoterapie și Bioinginerie;
  • 27 septembrie: toate specializările în limbile engleză și franceză.

„După ce au trecut cu succes peste concursul de admitere și emoțiile din vară s-au risipit, a venit ziua când cei mai tineri membri ai marii familii UMF Iași vor face primii pași spre cariera visată. «Orientation Days» este mai mult decât un eveniment de informare, este modul nostru de a le ura «Bun venit» bobocilor și de a le arăta că suntem aici pentru ei, pentru a-i ajuta și ghida în următorii ani, pentru a le transmite cunoștințe, dar și de a-i învăța să-și iubească viitoarea profesie”, a declarat prof. univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Programul complet, pe site-ul Orientation Day sau pe aplicația pentru dispozitive mobile (telefon, tabletă), disponibilă gratuit în Google Play (Android) și App Store (Apple iOS).