În perioada 10-17 septembrie 2019, se desfășoară la Iași cea de a X-a ediție a Congresului Româno-Iordanian de Medicină și Farmacie (CORIMF). Evenimentul are loc anual și alternativ – atât în România, în centrele universitare de tradiție unde au absolvit specialiști iordanieni, cât și în Regatul Hașemit al Iordaniei. Ediția din acest an, organizată de UMF Iași, în parteneriat cu Asociația medicilor absolvenți iordanieni din România, va reuni 400 de participanți din ambele țări. Deschiderea oficială a Congresului are loc joi, 12 septembrie, la ora 11.00, în Aula George Emil Palade” a UMF Iași.

Evenimentul își propune să consolideze relațiile bilaterale dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei prin intermediul rețelei de cooperare creată în domeniul medical și prin contribuția unor specialiști de referință”, a declarat prof. univ. Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași și președintele Congresului.

Programul științific, alcătuit din 78 de prezentări orale și postere, atinge o varietate de teme, atât din domeniul medicinei, cât și din cel al științelor farmaceutice.

Iașul este pentru a doua oară gazda acestei manifestări de tradiție: în 2013, la UMF Iași a avut loc cea de a IV-a ediție, precedată de Zilele Româno-Iordaniene. Cu această ocazie, patroana spirituală a manifestării, Alteța Sa Prinţesa Muna Al Hussein, mama regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, a primit titul de Doctor Honoris Causa din partea Senatului UMF Iași.

Site-ul evenimentului: https://corimf.umfiasi.ro/