Vineri, 5 iunie, în Amfiteatrul „Marțian Cotrău”, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a proiectului „Dezvoltarea abilităților antreprenoriale și promovarea culturii antreprenoriale în rândul studenților și absolvenților UMF Iași– Start-up-farm-med”, la care au participat membrii echipei manageriale și studenții/absolvenții selectați. S-au înscris peste 60 de studenți/absolvenți, principiul selectiei fiind „primul venit, primul servit”, considerându-se că reflectă interesul aplicanților pentru domeniul antreprenorial și al dezvoltării personale.
Proiectul are drept obiectiv dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul studenților/absolvenților Universității prin participarea la cursuri, workshop-uri, stagii de mentorat în domeniul antreprenorial și al dezvoltării personale, urmărind totodată dezvoltarea și susținerea inițiativei de afaceri în rândul studenților/absolvenților.
La întâlnire, prof. univ. dr. Lenuța Profire, decanul Facultății de Farmacie și director de proiect, a prezentat participanților programul și avantajele „Start-u-farm-med”: „Aș vrea să o luați ca pe o perioadă în care investiți în voi din punctul de vedre al dezvoltării personale, în primul rând. O să începem cu un curs de abilități antreprenoriale, ținut de Asociația Danke, care este programat pentru luna iulie și care se va desfășura pe parcurul unei săptămâni. La sfârșitul cursului de antreprenoriat, cursanții vor finaliza și un plan de afaceri. Cursul îmbină în total 40 de ore, dintre care 30 de curs și zece pentru aplicații. La final o să certificăm aceste competențe cu o diploma recunoscută de Ministerul Muncii. De asemenea, proiectul include și un stagiu de mentorat de două săptămâni, iar în octombrie veți avea posibilitatea de a alege unul dintre cele trei workshop-uri: Comunicarea și negocierea în afaceri, Mijloace de promovare personală și a afacerii și Coaching”.
Participanții vor avea ocazia, la sfârșitul proiectului, să intre în competiția pentru «Bursa antreprenorului», în valoare de 700 de lei: „Pot intra în cursă cei care au îndeplinit tpate condițiile de eligibilitate: au parcurs cursul de antreprenoriat finalizat cu examenul final, au participat la un workshop, au participat la un stagiu de mentorat și au prins și o poziție bună la selecția planului de afaceri”, a explicat prof.univ. dr. Lenuța Profire.