Cu ocazia împlinirii în anul 2019 a 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice, Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale, sub umbrela campaniei de informare publică #WeAreNATO, lansează campania “România – 15 ani în NATO. 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice”. Concursul „Cea mai bună lucrare cu tematică militară prezentată într-o sesiune de comunicări ştiinţifice a studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în medicină şi farmacie” face parte din această campanie care are ca scop promovarea valorilor fundamentale ale statului, Armatei României şi ale NATO.

Perioada de desfăşurare a concursului este 9 mai 2019 – 31 decembrie 2019. Participanţii pot proveni din orice instituţie de învăţământ superior cu programe de studii în medicină şi farmacie din România, transmiterea şi evaluarea lucrărilor se va face folosind mediul online. Înscrierea se realizează prin accesarea site-ului https://www.mapn.ro/nato_15_ani/, completarea formularului de înscriere şi trimiterea acestuia, alături de lucrarea înscrisă în concurs, la adresa de e-mail: concurs_dirp@mapn.ro.

Premiile acordate vor consta în obiecte, asigurate de Direcţia Medicală, precum şi o zi de pregătire în cadrul programului Militar pentru o z” într-o unitate militară subordonată Statului Major al Forţelor Aeriene. Premierea se va face în cadrul unei festivităţi organizate la Cercul Militar Naţional, la cel mult 30 de zile de la anunţarea câstigătorilor, dată ce va fi stabilită şi comunicată public pe site-ul www.mapn.ro.

Condiții de participare

La concurs poate participa orice student din România care îndeplineşte următoarele condiţii:

  • aparţine unei instituţii de învăţământ superior din România şi este înscris la un program de studii în medicină şi farmacie;
  • a participat cu lucrarea înscrisă la o sesiune de comunicări ştiinţifice;
  • subiectul lucrării are tematică în domeniul medical militar;
  • îşi completează corect toate datele cerute în formularul de înscriere;
  • este de acord cu publicarea numelui pe paginile de web unde se promovează concursul şi rezultatele acestuia (https://www.umfst.ro, www.mapn.ro), în cazul în care este desemnat câştigător al concursului.

Orice tentativă de plagiat duce la descalificarea din concurs. Folosirea de materiale şi informaţii ale altor autori este permisă cu citarea corespunzătoare a sursei.

Nu se percepe taxă de participare.

Un student poate înscrie o singură lucrare şi poate primi un singur premiu.

În cazul în care potenţialii câştigători ai premiilor refuză premiile, următorii clasaţi vor fi nominalizaţi pentru a fi premiaţi.

Mai multe amănunte, AICI.