Prima ediție a Simulării Concursului de Rezidențiat la UMF Iași: s-au înscris 348 de candidați

mai 12, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

La prima ediție din acest an a Simulării Concursului de Rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, care va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023, s-au înscris 298 de candidați pentru domeniul Medicină, 7 candidați pentru Farmacie și 43 pentru Medicină Dentară. 

Societățile studențești (SSMI, SSSI, SSFI), cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași organizează simularea concursului de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniul medicină generală, medicină dentară și farmacie de două ori pe an, pe baza unei programări agreate de către studenții anului VI, studenții voluntari și cadrele didactice.

„Aceste sesiuni de simulare ale concursului de rezidențiat sunt extrem de importante, pentru că le oferă studenților în anul VI ocazia de a se familiariza cu modul de desfășurare a unui concurs dificil și de a-și evalua și consolida cunoștințele. Ca de fiecare dată, atât Prorectoratul studii postuniversitare, cât și Direcția Administrativă a Universității, au sprijinit studenții în pregătirea acestei simulări. Le doresc succes atât candidaților care participă la sesiunea de simulare, cât și absolvenților noștri care candidează la sesiunea extraordinară de intrare în rezidențiat care va avea loc duminică, 14 mai”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Intrarea în sală a candidaților se va face în intervalul  8.00 – 8.20, numai pe baza buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului în termen de valabilitate, documente care vor sta pe masa candidatului tot timpul concursului pentru a putea fi reverificate. Cei fără un astfel de document valabil, nu vor fi primiţi în sala de concurs. În prezenţa tuturor candidaţilor, şefii de sală vor citi instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului în intervalul orar 8.20 – 8.35. Subiectele vor fi deschise la ora 9.00. Intră AICI pentru a vedea repartiția candidaților.

Intră AICI pentru a vedea tematica și bibliografia.

Concurs de rezidențiat – sesiune extraordinară

În data de 14 mai Ministerul Sănătății organizează o sesiune extraordinară a concursului de intrare în rezidențiat. Concursul va fi organizat în centrul universitar București, pentru cele 628 de locuri și posturi rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022. La această sesiune vor concura 962 de candidați din toată țara.