Pericolul ne(isprăviților), apărută la Editura Grigore T. Popa, lansată cu ocazia aniversării a 125 de ani de la nașterea marelui cărturar Grigore T. Popa, a fost prezentată publicului larg și la LIBREX 2017.

Joi, de la ora  11.00, Editura ”Grigore T. Popa” a avut la Palas Mall – unde se desfășoară târgul de carte, nu mai puțin de șase lansări editoriale de excepție, printre carte și volumul sus numit, care face parte din seria de autor Grigore T. Popa, îngrijită și coordonată de dr. Richard Constantinescu, iatroistoriograf și cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași.

La eveniment au participat autorii celor șase volume – cadre didactice ale UMF Iași,  profesorul Eugen Târcoveanu – directorul Editurii ”Grigore T. Popa”, profesori-invitați, care au prezentat cărțile, un public numeros, alcătuit în mare parte din studenți și nu în ultimul rând amfitrioana și prezentatoarea  manifestării, prof. Viorica Scutariu, directorul Bibliotecii Centrale UMF Iaşi.

Din cele șase cărți care se lansează, fiecare în parte are mesajul ei științific special, dar există un titlu care trebuie privit într-o perspectivă aparte, mult mai complexă. Este vorba de colecția de autor Grigore T. Popa, și de volumul Pericolul (ne)isprăviților, un titlu extrem de curajos. Un titlu, și o carte, și un conținut care ar putea fi onorate printr-o corespondență cu unul dintre premiile acestui târg”, a mărturisit prof. univ. dr. Irina Draga Căruntu, directorul CSUD din cadrul UMF Iași, care reprezentat conducerea universității la această manifestare.

Această carte demonstrează că editura noastră este una adevărată, care nu tipărește doar cărți științifice despre studenți, ci și literatură. Să nu uităm că acest titan al nostru a fost și scriitor, și jurnalist, a fost un om al cetății.  El este atât de actual. Vedeți titlul, ”Pericolul neisprăviților”… În perioada lui, dar și în perioada noastră, mai mult ca oricând, sunt foarte mulți neisprăviți”, a subliniat prof. univ. dr.Eugen Târcoveanu, directorul Editurii ”Grigore T. Popa”.


Lista volumelor apărute la Editura ”Grigore T. Popa”, lansate la cea de a 25-a ediție a târgului de carte LIBREX

  • „Handbook of Nutrition and Dietetics”. Autori: Bogdan Mircea Mihai, Cristina Mihaela Lăcătușu, Gina Eosefina Botnariu.
  • „Manifestări neurologice în bolile cardiovasculare”. Autori: Mihaela Arsenescu Georgescu, Grigore Tinică, Doru Baltag, Delia Șalaru
  • „Trunchi. Fasciculul I. Pereți”. Autori: Anca Sava, Marius Valeriu Hînganu, Delia Hînganu, Cristinel Ionel Stan
  • „Detecția radiațiilor nucleare” – Adrian Florin Șpac, Monica Hăncianu, Mihaela Hârțan
  • „Rectori și decani ai UMF Iași” – Dana Baran
  • „Pericolul neisprăviților” – Grigore T.Popa