Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi organizează, în perioada 27 – 29 septembrie 2019, programul de integrare pentru studenţii din primul an, sub numele de „Orientation Days”. Evenimentul, aflat în acest an la a treia ediție, este organizat împreună cu societățile studențești care activează în cadrul UMF Iași: Societatea Studenților Mediciniști (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi (SSSI), Societatea Studenților Farmaciști (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB) și Societatea Studențească de Chirurgie (SSCR).

Studenţii din primul an, atât cei români, cât şi cei de la liniile de predare în engleză şi franceză vor primi informaţii despre tururile pregătite de organizatori, la info-point-ul instalat în clădirea Institutului de Anatomie (Sala Rockefeller).

Zilele dedicate bobocilor la liniile de predare în limba română vor fi sâmbătă și duminică, 28 și 29 septembrie, când sunt programate tururile academice care vor fi conduse de studenţi din anii mai mari. Acestea se vor desfăşura în intervalul 9.00 – 16.00 şi vor debuta în Aula Magna „George Emil Palade”, unde bobocii vor primi broşuri şi halate personalizate cu sigla UMF Iași şi vor face cunoştinţă cu decanii facultăţilor şi tutorii de an. Apoi vor vizita clădirile universităţii începând cu Corpul principal și Institutul de Anatomie, până la sediul din str. Kogălniceanu, Centrul de Limbi Moderne sau Biblioteca UMF.

Societatea Studenților Mediciniști (SSMI) le-a pregătit „bobocilor” și o surpriză: Road Safety – sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 14.00. Astfel, în Piața Națiunilor (Esplanada UMF Iași), va avea loc o simulare de accident rutier. La locul evenimentului vor fi prezente echipaje de intervenție ale UPU-SMURD, ale Poliției Rutiere și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, care vor descarcera și transporta către Unitatea de Primiri Urgențe „victimele”. Participanții la proiect vor fi instruiți să intervină și să adopte măsurile corecte de prim ajutor în cazul unui accident de circulație soldat cu victime.

Vineri, 27 septembrie 2019, este ziua dedicată studenților de la liniile de predare în limbi străine. În anul universitar 2019-2020, vor începe studiile la liniile de predare în engleză și franceză 450 de studenți, din 26 de țări. După ce își vor primi halatul și vor face cunoștință cu decanul și tutorele de an, aceștia sunt așteptați să ia parte atât la tururile academice cât și la tururile în oraș ghidate de colegii lor mai mari, cu traseu asemănător cu al colegilor români. De la ora 14, pe Esplanada UMF, studenții SSMI îi așteaptă cu un program surpriză: Worldwide Meet and Greet.

Tot vineri, de la ora 10.00, studenţii francezi au parte de un „rendez-vous” cu Excelenţa Sa doamna Michèle Ramis, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Franţei în România. La UMF Iași studiază 716 de studenți francezi, constituind cea mai mare comunitate de studenți internaționali care studiază aici.

Începând cu ora 16, studenţii care nu sunt ieșeni pot participa la un tur ghidat al Iaşului. Pentru acest tur există două variante: Centrul Iaşului şi Palatul Culturii sau Copou şi Grădina Botanică, punctul de plecare fiind Esplanada UMF.

Orientation Days este o acțiune de informare dar și un mod plăcut de a le ura «Bun venit» celor aproape 2000 de «boboci» de la toate liniile de predare, un prim pas pentru integrarea lor în marea familie a UMF Iași. Timp de trei zile, sub aripa «fraților» mai mari, vor avea ocazia de a vizita universitatea, în cadrul tururilor academice, dar și de a descoperi frumusețile Iașului – pentru cei care vin din alte localități. După această acțiune, îi așteptăm cu alte surprize la ceremonia de deschidere a anului universitar, care va avea loc luni, de la ora 17.00, în Aula «George Emil Palade»”, a declarat prof. univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Programul complet, pe site-ul Orientation Day sau pe aplicația pentru dispozitive mobile (telefon, tabletă), disponibilă gratuit în Google Play (Android) și App Store (Apple iOS).