Premieră în România: Congresul Internațional Francofon de Medicină și Stomatologie pentru studenți și tineri medici

mart. 8, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

În perioada 8-12 martie 2023, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este gazda primei ediții a Congresului Internațional Francofon de Medicină și Stomatologie din România pentru studenți și tineri medici, organizat de studenții Asociației Medicale a Studenților Francofoni din Iași (asociație care activează în cadrul UMF Iași). Este pentru prima dată când se organizează în România un astfel de congres. Vor participa studenți francofoni din centrele universitare din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și București. Activitățile Congresului vor avea loc în clădirile UMF Iași: Clădirea Nicolae Leon, Centrul de Simulare „Prof. Univ. Dr. Cristian Dragomir” și Corpul principal al Universității.

„Salut organizarea unui proiect științific de asemenea anvergură, sub egida Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași. Uitându-mă pe programul și pe cifrele evenimentului, nu pot decât să apreciez efortul membrilor L’AMSFI. Este impresionant și totodată o frumoasă și simbolică coincidență că prima ediție a congresului are loc în acest an, când sărbătorim 30 de ani de la aderarea României cu drepturi depline la Organizaţia Internaţională a Francofoniei și 15 ani de învățământ superior medical francofon la UMF Iași”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Pe lângă programul științific complex și un program social atractiv, va avea loc și cea de a doua ediție a Galei de Caritate – în parteneriat cu fundația Parada, în cadrul căreia se vor strânge bani pentru copiii străzii.

Congresul Medicis, în cifre

  • 250 de activități: Pe parcursul celor cinci zile zile ale evenimentului sunt programate 250 de activități (conferințe, workshop-uri, seminarii) (Intră AICI pentru a vedea programul științific)
  • 150 de speakeri naționali și internaționali
  • 750 de participanți

La UMF Iași studiază Medicina și Medicina Dentară în limba franceză peste 1500 de studenți, dintre care 841 francezi, 355 marocani și 144 tunisieni

Detalii despre congres : https://congresmedicis.com/