Consilier Prezidențial pentru educatie și cercetare, întâlnire cu rezidenți din anul I

mart. 25, 2022 | @ Presa | 0 comentarii

Aula „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași a găzduit joi, 24 martie a.c., o întâlnire între rezidenții din anul I ai UMF Iași și doamna Ligia Deca, Consilier Prezidențial pentru educatie și cercetare și coordonator al proiectului România Educată. La eveniment au participat primarul Iașului, domnul Mihai Chirica, conducerea UMF Iași, precum și manageri ai spitalelor ieșene, precum și domnul Costel Alexe, Consiliului Judeţean Iași, care i-a înmânat rectorului Universității, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, titlul de cetăţean de onoare al judeţului, pentru întreaga sa activitate în domeniul medical şi în domeniul pregătirii viitorilor profesionişti din medicină.

„Fiecare dintre dumneavoastră are în minte un drum, un parcurs, o vocaţie. Ştiu că veţi ajunge acolo şi veţi avea tot sprijinul din partea noastră; ne dorim să rămână cât mai mulţi dintre dumneavoastră în ţară, printre cei care au mare nevoie de dumneavoastră. Fiecare dintre noi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă să ajutăm să luaţi decizia în acest sens.”, a punctat consilierul prezidențial, în discursul său adresat tinerilor medici.

Rectorul UMF Iași i-a asigurat pe rezidenți și cu acest prilej că Universitatea este alături de ei pe toată durata procesului de formare ca viitori specialiști. „Este extrem de greu din partea prorectoratului responsabil cu studiile postuniversitare să urmărească respectarea traseului curricular pentru fiecare în parte, dar cel mai important lucru este că există anumite module care să fie parcurse tocmai pentru că specialitatea respectivă are puncte comune cu mai multe alte specialităţi, iar formarea trebui să fie precisă”, a mai subliniat rectorul.