Conferință despre război informațional și propagandă

mart. 22, 2022 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vă invită la conferința online „Război informațional, propagandă și supraabundență informațională. Unde tragem liniile de demarcație și cum ne apărăm?”, susținută de prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA). Prelegerea va avea loc miercuri, 30 martie 2022, de la ora 19.00, pe ZOOM, YouTube și Facebook.

Suntem bombardați, din toate părțile, cu tot felul de informații, și este din ce în ce mai dificil, oricât de rațional ai fi, oricât ai încerca să filtrezi diversele «știri» furnizate pe toate canalele posibile, de la rețelele sociale, până la mass-media, să vezi dincolo de cortină, să vezi că împăratul este gol. Propaganda a ajuns la un nivel atât de rafinat, încât suntem manevrați, conduși într-o direcție sau alta, ca niște marionete, având convingerea că este decizia noastră.Trebuie să încercăm să ne trezim din minunata lume nouă și să vedem cum putem să ne apărăm de cameleonicele forme ale manipulării. De aceea mă bucur că doamna prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), fondatoarea portalului www.antifake.ro, a acceptat invitația noastră de a conferenția despre o temă atât de importantă, care ne afectează din ce în ce mai mult: Război informațional, propagandă și supraabundență informațională”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

 

Alina Bârgăoanu este profesor universitar, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), visiting fellow al Center for European Studies la Harvard University (octombrie 2018 – martie 2019); membră a consiliului consultativ al Observatorului European pentru Media Digitale (European Digital Media Observatory) și a grupului de experți ai Comisiei Europene pentru combaterea dezinformării (Expert group on tackling disinformation and promoting digital literacy through education and training); fondatoare a portalului de educație digitală și combatere a dezinformării www.antifake.ro.