Conferința Națională de Farmacie, ajunsă la a 9-a ediție, se desfășoară, în acest an, la Crystal Palace Ballrooms – București, în perioada 24 – 26 Noiembrie. Manifestarea este organizată sub egida  Colegiului Farmaciștilor din România și Asociației Medicale Române, în parteneriat cu Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Tema principală a conferinței este ”Colaborarea medic-farmacist: calea spre terapie mai eficientă”, iar cea secundară: ”De novo in farmacovigilenta”.

Potrivit organizatorilor, conferința este ”unicul eveniment unde farmaciștii și medicii pot comunica direct si stabili protocoalele si procedurile terapeutice”.

Iașul este reprezentat de prof.univ.dr. Lenuța Profire, decanul Facultății de Famacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, conf. dr. Lăcrămioara Ochiuz, care face parte din Comitetul Științific al manifestării și de prof. univ. dr. Iuliana Popovici. Evenimentul va fi prezidat de prof. farm. dr. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Conferinta este creditata de CFR și CMR, participanții primind Certificate de atestare.

Manifestarea are statut de Curs de Educatie Farmaceutică Continuă. Evenimentul anunță o medie de peste 1.000 de farmaciști cu practică în spital și ambulator, participanți la lucrări.

Fiecare participant prezent la lucrarile conferintei va primi importante materiale stiintifice si de documentare din partea organizatorilor si partenerilor.

Programul este împărțit pe secțiuni:

  1. Noutăți în medicația diferitelor patologii
  2. Formulări moderne
  3. Combinații medicamentoase
  4. Probleme actuale (original vs. generic)
  5. Interacțiuni medicamentoase
  6. Reglementări actuale în prescrierea medicamentelor
  7. Dermato-cosmeticele
  8. Medicația vârstei a 3-a (necesități farmaco – terapeutice vs necesități economice).

Website: http://cnf2016.farma.ro/