Societatea Studenților Mediciniști Iași, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași și Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna” Iași, inițiază un proiect inedit, având ca scop realizarea unei campanii de prevenire activă a cancerului de col uterin la femeile tinere, în special studentele universităților ieșene.

Ideea principală a proiectului “Lift your skirt, save yor life!” este sugestivă chiar prin titlul său. Într-o nota amuzantă, doamnele și domnișoarele sunt încurajate să renunțe la inhibiții în fața medicului ginecolog și, în doar câteva minute, prin testul Papanicolau, să contribuie activ la prevenția cancerului de col uterin și la îmbunătățirea propriei stări de sănătate.

Proiectul va demara în luna noiembrie, în cadrul Univesității de Medicină și Farmacie, printr-o serie de prezentări conținând informații de bază privind problema de sănătate publică vizată, lansând astfel o invitație pentru un consult ginecologic complet gratuit, centrat pe testul screening pentru cancerul de col uterin Babeș-Papanicolau. Pentru a beneficia de cosultații, doamnele și domnișoarele trebuie să contacteze coordonatorii inițiativei pentru o programare și vor fi ulterior așteptate în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna”, în timpul unui program special dedicat proiectului.

Pe parcusul anului universitar 2016-2017, proiectul se va extinde și în celelalte universități ieșene, din dorința de a avea un impact cât mai mare asupra comunității locale, ținând cont de statisticile nefavorabile cu privire la mortalitatea din ce in ce mai crescută în România din cauza cancerului de col uterin.

Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți pagina dedicată proiectului https://www.facebook.com/liftyourskirtsaveyourlife și să contactați coordonatorii fără ezitare!