Asociația Nutrigrup și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, în parteneriat cu Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, a organizat atelierul de lucru „Greutatea sănătoasă”, sâmbătă, 11 martie 2017, în Sala de Conferințe a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

La eveniment au participat profesori din 15 școli din județul Iași, scopul atelierului fiind de a instrui dascălii cum să transmită cât mai eficient elevilor informații despre importanța nutriției, igienei și mișcării pentru sănătate. Noutatea programului constă în introducerea a zece minute de educație fizică în programul zilnic al școlarilor din ciclul preșcolar și primar.

Temele de discuție au fost „Cunoștințele despre alimente, atitudinile și comportamentele alimentare la profesorii din învățământul preșcolar și primar” și „Orientări metodice pentru practicarea exercițiilor fizice în invățământul preșcolar și primar pentru prevenirea obezitătii”.

Coordonatorul atelierului a fost prof. univ. dr. Veronica Mocanu, iar moderatori: insp. școlar. prof. Alla Apopei, conf. univ.dr. Veronica Popescu, conf. univ.dr. Gianina Massari și lector dr. Elena Seghedin.

Atelierul face parte dintr-o serie de activități destinate menținerii greutății sănătoase (Săptămâna Greutății Sănătoase) și va fi un preambulul al conferinței anuale „Prevenția obezitătii la vârsta copilăriei”, din 20 mai 2017.

Proiectul „Jocuri din Traista cu sănătate” face parte din programul comunitar “Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși”, inclus în rețeaua internatională de programe pentru prevenția obezității la copii-EPODE Internațional Network, EIN, care cuprinde 30 de prograhuhme din 4 continente și 18 țări.