norina-consuela-forna-1-1024x683Personalități din țară și străinătate din domeniul medicinei dentare și generale participă zilele acestea la unele dintre cele mai așteptate evenimente științifice ale anului: Congresul Societății Române de Reabilitare Orală și Simpozionul Internațional de Medicină Dentară ”Practici curente în medicina dentară contemporană, ambele organizate de Asociația Dentară Română pentru Educație. Manifestările se desfășoară în capitală, la Ramada Plaza Hotel, în perioada 20-22 octombrie 2016.

Personalitățile reunite sub egida acestei manifestări, membrii ai unor instituții universitare din țară (București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova) și străinătate vor realiza un program științific coordonat de prof.univ. dr. Norina Forna – decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, președintele Congresului. Se remarcă diversitatea temelor din domeniile medicini dentare susținute teoretic și practic prin workshop-uri de impantologie, chirurgie parodontală, ortodonție, chirurgie O.M.F, estetică (Digital Smile Design), cât și terapie restauratoare (preparații minim invazive în protezarea fixă, tehnica de restaurare coronară “Stamp”).

Iașul poate fi considerat amfitrionul manifestărilor, având în vedere numărul mare de speakeri și participanți activi (peste 150 participanți membri ai ADRE și ASRRO, în parte cadre didactice ale Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași). În paralel cu programul științific, se va derula o serie de workshop-uri cu tematică adaptată cerințelor actuale ale practicienilor din domeniul medicinei dentare.

Lucrările <in extensio> acceptate de către Comitetul Știintific vor fi publicate în revista <Romanian Journal of Oral Reahbilitation> care este acreditata CNCSIS B+ si este indexată în bazele de date internaționale EBSCO și Copernicus”, anunță prof. univ.dr. Norina Forna, președintele Congresului. .

Evenimentul este creditat cu 24 credite EMC.