Asociația Studenților Bioingineri și Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie  “Grigore T. Popa” Iași continuă, în Săptămâna Mare, un proiect caritabil devenit tradiție la UMF Iași: “O masă caldă pentru fiecare”. Studenți și cadre didactice  ai facultății vor vizita miercuri, 12 aprilie, începând cu ora 9.30, Căminul de Bătrâni “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena’’din Bucium, pentru a oferi câte o porție de mâncare preparată cu mult suflet celor 65 de vârstnici care-și petrec aici ultimii ani de viață. De asemenea, bătrânii vor primi cozonaci și ouă roșii, pentru a avea o masă de Paște cât mai îmbelșugată.

Preparatele culinare sunt realizate de către studenți, sub coordonarea atentă a unor maeștri bucătari ai laboratorului gastronomic “Soft&Grace”.  Menu-ul ales este unul special: mâncărică de năut cu pui, ardei copt, orez și salată din toate verdețurile.

În decembrie 2016, acțiunea “O masă caldă pentru fiecare” a avut loc la “Adăpostul de noapte nr. 30 de pe C. A. Rosetti, unde studenții bioingineri au oferit 60 de porţii de mâncare persoanelor fără un acoperiș deasupra capului.