A XXVI-a Conferință Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători
Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi, împreună cu Asociatia Studentilor Bioingineri organizeaza cea de-a XXVI-a editie a Conferinţei Naţionale de Bioinginerie pentru Studenţi şi Tineri Cercetători, în perioada 24 – 28 aprilie 2024, .
Fiind prima conferinţă studenţească din universitate, cu o anvergură care creşte an de an, aceasta are drept scop crearea unui cadru prietenos de afirmare ştiinţifică pentru tinerii interesaţi de domeniul tehnico-medical. Prin manifestările de amploare organizate se urmăreşte stimularea studenţilor de a participa la astfel de evenimente şi de a crea punţi de legătură între comunităţi academice din diferite centre universitare, în domeniul bioingineriei medicale.
Conferința cuprinde:
- sesiune de comunicări ştiinţifice;
- sesiune de postere;
- workshop-uri şi seminarii;
- concursuri profesionale.
Programul începe Miercuri, 24 aprilie 2024 la ora 16:00 cu Deschiderea Oficiala a Conferintei, urmand ca joi şi vineri sa se desfasoare o serie de prelegeri dedicate participantilor referitoare la tehnologii de IA în sănătate, interacţiunea bioinginerului cu echipamentele din ATI, imagistică medicală, osteoartrita genunchiului, conexiunea dintre alimentație, ritm cardiac și stres. Workshop-urile programate pe durata celor doua zile se axează pe balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, biotehnologii medicale, biomateriale avansate şi bioinginerie clinică. Ziua de sâmbată, 27 aprilie, este un moment reprezentativ în care participanţi din centre universitare naţionale, dar şi din străinătate îşi prezintă lucrarile stiintifice in fata colegilor, întregului corp profesoral şi a comisiei de jurizare. Duminica va fi incheierea oficiala a evenimentului, când cele mai valoroase lucrări vor fi premiate.
Prezenţa unor personalități din domeniul bioingineriei şi din domenii conexe, precum şi a unor cadre didactice de prestigiu, este o oportunitate pentru orice participant de a se face remarcat şi de a-şi arăta interesul pentru domeniul abordat.
Evenimentul se concretizează printr-un volum de lucrari stiintifice în extenso, cu ISSN, la editura “Gr.T. Popa” din Iaşi.