Peste 600 de participanţi şi-au anunţat prezenţa la Conferinţa Naţională cu participare internatională „Zilele Gh. Năstase”, care se va desfășura în perioada 12-14 mai în sălile Palatului Culturii din Iași. Temele propuse spre dezbatere anul acesta sunt reunite sub titlul ”Interdisciplinaritatea în dermatologie”.
Conferința „Zilele Gh. Năstase”, manifestare cu tradiție, sub egida Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, Societății Române de Dermatologie, Asociației Uniunii Dermatologice Ieșene, Spitalului Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” și Colegiului Medicilor din România reunește la Iaşi, în fiecare an în luna mai, dermatologi din tară si străinătate.
“Propunând teme si prezentări despre cele mai actuale metode de diagnostic si terapie în dermatologie, Conferinta ”Zilele Gh. Năstase” de la Iasi ramâne una dintre cele mai importante si de anvergură manifestări din România dedicată dermatologilor. Vorbim despre un eveniment care prin valoarea invitatilor si a temelor de reamintesc an de an importanta si complexitatea acestei specializări”, a subliniat prof. univ. dr. Caius Silviu Solovan, preşedintele Societăţii Române de Dermatopatologie.
Alături de profesioniştii din clinicile de dermatologie a tuturor marilor centre universitare din România, manifestarea oferă participanţilor posibilitatea de a cunoaste si împărtăsi si din experienta unor specialiști de la centre recunoscute din străinătate: prof. univ. dr. Ana Mercedes Ciurea, associate professor, Departamentul Dermatologie, The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Aleodor Andea, MD Associate Professor, Dermatopathology Director, Molecular Dermatopathology Research Laboratory Director, Dermatopathology Molecular Diagnostics Laboratory Director, Dermatopathology Fellowship Department of Pathology University of Michigan, Ann Arbor.
”Invitaţii şi speakerii, atât cei din ţară, cât şi cei din străinătate, sunt leaderi de opinie în dermatologie, specialisti recunoscuți în domeniu cărora le-a făcut plăcere întotdeauna să fie prezenti, în mod traditional, în fiecare an, în mai, la Iasi. Din aceste motive putem spune această manifestare înseamnă tradiţie, excelenţă şi unitate. Unitatea si comunicarea sunt absolut necesare pentru excelenta în dermatologie. Iar traditia înseamnă nu doar să fim gazde primitoare, ci să creştem la fiecare fiecare ediţie standardul stiintific, oferind astfel tuturor participanţilor ocazia unor dezbateri si schimburi de experientǎ profitabile”, a declarat prof. dr. Laura Gheucă Solovăstru, vicepresedintele Conferintei.
”Este un eveniment care, de peste două decenii, celebrează profesia de dermatology, fiind închinat totodată memoriei dascălilor școlii ieșene de dermatologie. Ediția din acest an aduce în prim plan abordările moderne imagistice ale patologiei dermatologice, problematică actuală legată de terapia biologică în psoriazis, cazuri clinice deosebite, subiecte de interes din sferă dermatologiei orale sau dermatocosmetologiei”, a punctat și conf.univ. dr. Tatiana Țăranu, președintele Conferinței.
Evenimentul beneficiază de o creditare importantă: 28 credite EMC pentru medici și 15 credite EMC pentru asistente medicale.
Pentru a vizualiza programul integral, orele de începere si durata fiecări prezentări, accesati http://zgn.ro/2017-program/.
Website: http://zgn.ro/