Departamentul de Educație Medicală (din cadrul Societății Studenţilor Medicinişti Iaşi – SSMI), în colaborare cu Departamentul Internațional, introduce un nou proiect, intitulat „Garda Buddies”, ce are drept scop reunirea celor trei direcții de studiu (limba română, engleză și franceză) și intermedierea contactelor dintre studenții români, cei străini și cadrele medicale. Acesta presupune efectuarea gărzilor obligatorii într-un mod interactiv, în care bobocii și studenții din anii preclinici vor fi însoțiți și îndrumați de colegii mai mari, pentru a le explica și facilita înțelegerea cazurilor clinice.

Se continuă proiectele de succes derulate până acum

Atât interesul studenților din secțiile cu predare în limba engleză și franceză pentru voluntariat, dar și dorința acestora de a colabora și relaționa cu studenții români, au reprezentant puncte de pornire pentru organizarea unor proiecte destinate să îi implice în cât mai multe activități. În acest context, un proiect care a avut un mare impact a fost „Tandem learning”, în care studenții străini au participat la cursuri de limba română, susținute de studenții români pe parcursul întregului an. Acestea au fost organizate pentru a-i ajuta să acumuleze cunoștințele necesare dobândirii certificatului de limbă română, obligatoriu pentru a putea promova anul III de studiu.
De asemenea, întrucât este important ca studenții străini să dețină vocabularul medical necesar în relaționarea cu pacienții, au fost organizate două ediții ale workshop-ului „Anamnesis” (în limba franceză, respectiv engleză), menite să ofere informațiile necesare realizării unei anamneze corecte.
Studenții mediciniști vor continua organizarea acestor proiecte care vor asigura menținerea unei legături colegiale între studenții români și cei străini.