„Orientation Day 2016” la UMF Iasi
02/10/2016
news@umfiasi.ro (618 articole)
0 comentarii
Distribuie

„Orientation Day 2016” la UMF Iasi

Aproape 1000 de boboci UMF-iști și-au petrecut ziua de sâmbătă, 1 octombrie, în compania mediciniștilor din ani mai mari. Aceștia le-au furnizat informații utile despre Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași. ”Orientation Day 2016” este un concept nou, de informare și inițiere pentru proaspeții admiși la UMF Iași.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Studenților Mediciniști Iași, în parteneriat cu Societatea Studențească de Chirurgie (filiala Iași), Societatea Studenților Stomatologi Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași și Asociația Studenților Bioingineri Iași.

Încă de la primele ore ale dimineții de sîmbătă,  Esplanada UMF s-a umplut de boboci care au primit, de la ”frații mai mari”, câte un halat alb – cel mai puternic simbol al viitoarei lor profesii.

Halatul este o surpriză plăcută. Mă simt în centrul atenției și îmi doresc ca anii universitari să mă surprindă”, s-a auzit din grupul vesel de studenți adunat în fața Universității.

Entuziaști și curioși, micii mediciniști s-au lăsat conduși prin toate ungherele universității, au intrat cu emoție, pentru prima dată, în amfiteatrele și laboratoarele în care-și vor petrece o bună parte din viața de student și au răsfoit cu interes materialele informative pregătite de voluntarii societăților studențești.

Este un nou început pentru mine și sunt foarte curioasă. Îmi doresc să devin un medic cunoscut și sunt conștientă că acest lucru este realizabil numai prin muncă”, a mărturisit o studentă a Facultății de Medicină.

La finalul zilei, atât organizatorii, cât și bobocii s-au declarat încântați de ediția pilot a ”Orientation Day”.  Semn că evenimentul va deveni, cu siguranță, o tradiție în arhitectura viitoarelor începuturi de an universitar.

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu