Peste 1400 de participanți la Simularea Concursului de Admitere la UMF Iași

mart. 5, 2024 | @ Studenti | 0 comentarii

Duminică, 10 martie, 1408 de tineri își vor testa cunoștințele la prima sesiune din acest an a Simulării Concursului de Admitere la UMF Iași.

A doua sesiune este programată pe data de 12 mai 2024.

Participanții vor susține un test grilă cu durata de 3 ore, care se desfășoară în aceiași parametri cu concursul propriu-zis, care va avea loc pe 21 iulie.

Subiectele pentru concurs sunt redactate de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

Ediția de anul acesta (2024) a Simulării (test grilă) va fi organizată doar pentru specializările: Medicină, Asistență Medicală Generală, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie.

Pentru disciplina Biologie (Anatomia și fiziologia omului), candidații vor trebui să studieze întreg manualul „Anatomie și fiziologie umană pentru admiterea la facultățile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, 2022. Pentru a ajuta viitorii candidați, cadre didactice de la disciplina de Anatomie a UMF Iași au început deja să țină cursuri gratuite de anatomie.

Proiectul se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din  Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași). Scopul acestuia este acela de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat.

Simularea Concursului de Admitere – sesiunea 10 martie 2024, în cifre:

  • 1408 de înscriși
  • 150 de studenți voluntari
  • 51 de amfiteatre și săli

Mai multe amănunte despre Simularea Concursului de Admitere, AICI